Anita Szívós

Cukormentes tiramisu egészséges alapanyagokból elkészíve-ISzívós AnitaI

Ez a recept biztosan a kedvenceim közé tartozik,mert annyira isteni finom lett,hogy nem tudtam megállni és el is fogyot az egész egy nap alatt.

Az biztos,hogy a hagyományos cukros,fehér lisztes ételeknek finomabb az ízük…de úgy gonolom,hogy ez is megszokás kérdése,hiszen aki azelőtt nem evett cukros ételeket,az nem is tudja,hogy  milyen ízűek a cukros,lisztes ételek……..

Nagyon szeretem a Tiramisut és egyébként a családunkban midenki kedveli,azonban szeretem ,hogyha tudatos,egészségesebb verzióban fogyasztjuk a kedvenc ételeinket….ezért nem volt kérdés ,hogy a hagyományos Tiramiust az én egészséges reeptem alapján fogom elkészíteni,aminek megálmodása  jó pár hetet igénybe vett…..

Azt mindannyian tudjuk,hogy a tiramius összetevői között lapul a babapiskóta….azonban az én receptemben ez most nem szerepel,de ettől függetlenül az ízvilág semmiben sem változott….

A baba piskóta helyett egy olyan egészséges piskóta került bele a receptembe aminek az íze hasonló a baba piskótáéhoz,azonban mégis más az összetevőket tekíntve..

Na de nézzük is a receptet.

Jó étvágyat kívánok hozzá,és ne feledjétek,hogy az Instagram oldalamon kis videókat és egyéb életmóddal kapcsolatos témákat is találtok:

https://www.instagram.com/anita_szivos_eletmod/

 

Hozzávalók:

  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 db mascarpone krém 
  • 1 tk kakaópor
  • vanilia aroma
  • 10 dkg eritrit
  • 1 csésze kávé
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás

 

Elkészítés:

  1. A tojásokat válaszd szét, majd a sárgákat az eritrittel keverd ki.
  2. Öntsd hozzá a mascarponét, és kézi habverővel dolgozd krémmé.
  3. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a masszába,majd tedd a hűtőbe.

 

Piskóta:

  1. Keverd habosra a tojások sárgáját az eritrittel,a sót és a vanília aromával egy nagy tálban.

  2. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. 

  3. A tojások fehérjéből készíts kemény habot.

  4. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.

  5. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.

  6. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára – akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni.

  7. Körülbelül 20 perc alatt készül el ez a mennyiség.

  8. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.

  9. A kihült piskótát vád vastag csíkokra és mártogasd de ne áztasd át teljesen és rétegezd egy tál aljába.
  10.  A piskótákra tegyél egy réteg krémet, és szórd meg kakaóporral.
  11. Ismételd meg a rétegezést. Ha elkészült, fedd le a tetejét, és tedd hűtőbe pár órára.

 

 

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!
 

    


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!