Az ősz egyik legkedveltebb finomsága a galette,és most elhoztam nektek egészséges alapanyagokkal is.
Az erdei gyömölcsöket ízlés szerint lehet helyettesíteni,almáva,fügével,banánnal és egyéb finomságokkal.
A galette omlós,ízletes tésztáját én most felturbóztam egy kis krémes zsírszegény gümölcs joghurttal,hogy még ínycsiklandóbb legyen.
Sokáig tanakodtam,hogy milyen tésztából készüljünk az én galettém,de végül arra jutottam,hogy most kelt tésztából fogom elkészíteni,és lám csodát isteni finom.
Hozzávalók:
TÉSZTÁHOZ
- 1 pohár zsírszegény gyümölcsjoghurt
- 20 dkg teljes kiőrlésű barna liszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű barna rízsliszt
- 10 dkg kókuszolaj/kókuszzsír
- 1 dl mandulatej/kókusztej
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 2dkg élesztő
- 3 ek eritrit
TÖLTELÉKHEZ
- 25 dkg erdei gyümölcskeverék
- 1 tk eritrit
Elkészítés:
A barna lisztet,a rizslisztet,a kókuszolajat,az eritritet,a sót és a joghurtot,a tojást egy tálba öntjük.
Az írot (egy pohárba mandulatejet teszünk,felmelegítjük ,majd bele tesszük az élesztőt),hagyjuk állni 15 percig.
Ha felfutott az író hozzá adjuk a liszthez és jól elkeverjük.
A tésztát 20 percig pihenni hagyjuk.
Ha már eleget pihent ,nyújtsuk kerekre a joghurtos tésztát,tegyük bele az erdei gyümölcskeveréket,úgy,hogy a széleit szabadon hagyjuk. .
A szélét hajtsuk vissza majd a tetejét szórjuk meg egy kis eritrittel,hogy szépen rásüljön.
Aranybarnára sütjük 30 perc alatt 160 °C fokon.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: