Az előző bejegyzésemben már megosztottam veletek a diós bejgli receptemet,amit itt most vissza tudtok nézni, ha lemaradtatok volna.
recept/https://anitaszivos.cafeblog.hu/2018/12/23/teljes-kiorlesu-dios-bejgli-iszivos-anitai/
A disó bejgli után most elhoztam nektek a mákos bejgli receptjét is.
Küldöm szeretettel a receptet, és kívánok Nektek áldott, békés ünnepeket!
Hozzávalók:
A tésztához
- 5 dkg xilit
- 1 csipet só
- 2.5 dkg élesztő
- 2 db tojás tojás
- 2 dl mandulatej
- 25 dkg kókuszzsír
- 50 dkg teljes kiőrlésű graham liszt
A mákos töltelékhez
- 1 dl mandulatej
- 25 dkg darált mák
- citrom/narancs reszelt héja
- 15 dkg xilit/folyékony édesítőszer
- mazsola(ízlés szerint,én most nem tettem bele)
A kenéshez
- 1 db tojás
- 1 db tojásfehérje
Elkészítés:
- Langyosítsunk meg 1 dl mandulatejet, rakjunk bele egy teáskanál xilitet, és morzsoljuk bele az élesztőt.
- Pihentessük 10 percig.(de nem szabad felfuttatni)
- A graham lisztet szitáljuk egy tálba, és morzsoljuk össze a felkockázott kókuszzsírt.
- Adjuk hozzá a
- felvert tojást,
- a megkelt élesztőt,
- a xilitet,
- a sót, és,
- a maradék mandulatejet.
5. Jól dolgozzuk össze, majd letakarva, tegyük hűtőbe legalább egy órára.
6.Egy óra múlva vegyük ki a tésztát,osszuk el három részre.
7. Nyújtsuk ki a tésztát(de ügyeljünk a vastagságára) újjnyi vastagra és
8. Kenjük meg a mákos töltelékkel(ha kihült),végül a tészta széleit hajstuk vissza.
9. Rakjuk a bejglit sütőpapírral bélelt tepsibe,a tetejüket kenjük meg tojással.
10. Pihentessük 30 percet meleg helyen,hogy szép márványos színe legyen,
11. Majd kenjük át ismét a tojásfehérjével és szurkáljuk meg,így kisebb eséllyel fog megrepedezni.
12. Előmelegített sütőben, 160 fokon süssük meg 25-30 perc alatt.
Töltelék:
- A mákot,a xilitete/folyékony édesítőszert keverjük össze.
- Forraljunk fel 1 dl mandulatejet, öntsük a mákos keverékre.
- Végül tegyük hozzá a citrom/narancs reszelt héját is.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Whole grain graham flour, sugar-free poppy seed-IAnita SzívósI
In my previous entry I have shared with you the walnut beigli recipe that you can now look back on if you missed.
Recipe / https: //anitaszivos.cafeblog.hu/2018/12/23/teljes-kiorlesu-dios-bejgli-iszivos-anitai/
After the disco bejgli, I have also brought you the recipe for poppy seed.
I send the recipe lovingly and I wish you a blessed, peaceful holiday!
Ingredients:
To the dough
- 5 dkg xylitol
- 1 pinch of salt
- 2.5 dkg of yeast
- 2 egg eggs
- 2 dl of almond juice
- 25 dkg of coconut fat
- 50 dkg of whole grain graham flour
For poppy seed filling
- 25 dkg minced poppy seed
- 1 dl of almond juice raisins (to taste, I have not done it now)
- 2 tablespoons oatmeal flour lemon / orange grated peel
- 15 dkg xylitol / liquid sweetener
- For lubrication
- 1 egg
- 1 egg white
Preparation:
- Lay down 1 dl of almonds, put a teaspoon of xylitol into it and crush the yeast.
- Relax for 10 minutes.
- Graham flour is sieved into a bowl and crushed with coconut fat.
- Add the whipped egg the yeast, xylitol, salt, and the remaining mandelite.
- Work well and cover it, put it in the refrigerator for at least one hour.
- Take the dough in an hour, divide it into three parts.
- Extend the dough (but take care of its thickness) to a new thickness and
- Lubricate with the poppy filling (if it is cold) and finally roll back the edges of the dough.
- Pour the baking tray into baking tray lined with baking paper, lubricate the top with egg.
- Relax for 30 minutes in a warm place to have a nice marble color
- Then grease again with the egg whites and chew them so they have a smaller chance of cracking.
- Bake in preheated oven at 160 degrees for 25-30 minutes.
Filling:
- The poppy, xylitol / liquid sweetener is mixed.
- Boil 1 dl of almond milk, pour into the poppy seed mixture.
- Finally, add the lemon / orange grated shell.
I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂
The photos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram and Facebook!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: