Anita Szívós

Mini házilekváros-almás pite egészségesen-ISzívós AnitaI

Ezzel a kis mini házilekváros-almás pite recepttel készültem nektek a mostani bejegyzésemben,ami az egyik kiemelt kedvencem.

Remélem szeretitek az almát! 🙂 

Hozzávalók:

     1.A tésztához:

  • 10 dkg xilit/folyékony édesítőszer/stevia
  • 25 dkg teljes kőrlésű graham liszt
  • 10 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 1 dcl mandulatej/kókusztej
  • Kevéske reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás

     2. A töltelékhez:

Elkészítés:

  1. .Keverőtálban tegyük a teljeskiőrlésű graham lisztet,az olvasztott kókuszzsírt,a tojást,a sütőport,a xilitet majd adagolva a mandultejet/kókusztejet,végül a reszelt citromhéjat.
  2. Alaposan gyúrjuk össze, majd 30 percre tegyük a hűtőbe.
  3. A tészta felét  nyújtsuk ki kör alakúra, és nyomkodjuk egy-egy kókuszzsírral kikent mini piteformába.

  4.  A lekvárt kanalazzuk  a formákba.

  5. A maradék kinyújtott tésztát késsel csíkozzuk fel. Rácsozzuk be vele a piték tetejét, és kenjük meg a kevés vízzel elkevert tojássárgájával.

  6. Süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig.

 

 

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!
 

 

 


Mini home town and apple pie-Anita SzívósI

 

With this little mini town house-apple pie recipe I made for you in my current post, which is one of my favorite favorites.

Hope you love apple! 🙂

 

 Ingredients:

      1. For dough:

  • 10 dkg xylitol / liquid sweetener / stevia
  • 25 dkg of whole grain flour
  • 10 dkg of melted coconut fat
  • 1 dl of almonds / coconut milk
  • Slightly grated lemon peel
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1 egg

        2. For filling:

 

Preparation:

  1.  In a mixing bowl, add graham flour, melted coconut fat, egg, baking powder, xylitol and then almond / coconut milk, and then grated lemon juice.
  2. Knead thoroughly and place in the refrigerator for 30 minutes.
  3. Spread the half of the dough into a circular shape and press it into a mini pie form with a coconut fat.
  4. The jammed spit in the shapes.
  5. Strip the remaining dough with a knife. Grind the top of the pie and moisten it with a little water mixed with egg yolk.
  6. Bake in a 180 degree preheated oven for 20-25 minutes.

 

 

I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂

The photos on this site are the property of the author!

Their use is subject to authorization!

If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram and Facebook!


 

 


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!