Anita Szívós

Zabpelyhes keksz recept-ISzívós AnitaI

A zabpelyhes keksz az egyik kedvenc sütim,amit kávé mellé vagy akár nap indítóként reggelire egy joghurttal is nagyon szívesen fogyasztok.

Amikor egészséges finomságot szeretnék készíteni,általában ezt a receptet választom,mert egyszerű,gyorsan elkészíthető és nem kell hozzá sok összetevő sem.

 

Összetevők: 

  • 1 db tojás
  • 1 dl kókusz tej 
  • 5 dkg kókusz zsír
  • 10 dkg nagyszemű zabpehely
  • 20 dkg teljes kiőrlésű búza liszt
  • 3 evőkanál méz, / 2-3 db összetört banán.

Ízlés szerint gazdagíthatjuk még a kekszeinket,olajos magvakkal(dió,török mogyoró,mandula,kesudió)  vagy kókuszreszelék, cukormentes lekvárral, 1-2 kocka 70%-os étcsokoládéval,aszalt gyümölcsökkel és még egyéb finomságokkal.

A kekszet én most nem ízesítem,hagyományos vaniliás lesz,csokidarabokkal,de karácsonykor viszont mézeskalácsfűszerrel ízesítem  az ünnepi hangulat kedvéért.

 

Elkészítés:

  1. A zabpelyhet a teljes kiőrlésű búza lisztet a /xilitet/ mézet /összekeverem,majd ezután a kókusztejet,a tojást és a felolvasztott kókuszzsírt is hozzáadom.
  2. Az alapanyagokat addig kevergetem, amíg a tészta darabossá nem kezd válni.
  3. Ezután a tésztát összegyúrom és amikor végleg összeállt,tetszés szerinti méretben kis gombócokat készítek.
  4. A gombócokat kilapítom majd egy sütőpapírral kibélelt tálcára teszem őket.
  5. 160 fokon 25-30 perc alatt már el is készül.

 

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod!

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!🙂 


 

 


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!