A zabpelyhes keksz az egyik kedvenc sütim,amit kávé mellé vagy akár nap indítóként reggelire egy joghurttal is nagyon szívesen fogyasztok.
Amikor egészséges finomságot szeretnék készíteni,általában ezt a receptet választom,mert egyszerű,gyorsan elkészíthető és nem kell hozzá sok összetevő sem.
Összetevők:
- 1 db tojás
- 1 dl kókusz tej
- 5 dkg kókusz zsír
- 10 dkg nagyszemű zabpehely
- 20 dkg teljes kiőrlésű búza liszt
- 3 evőkanál méz, / 2-3 db összetört banán.
Ízlés szerint gazdagíthatjuk még a kekszeinket,olajos magvakkal(dió,török mogyoró,mandula,kesudió) vagy kókuszreszelék, cukormentes lekvárral, 1-2 kocka 70%-os étcsokoládéval,aszalt gyümölcsökkel és még egyéb finomságokkal.
A kekszet én most nem ízesítem,hagyományos vaniliás lesz,csokidarabokkal,de karácsonykor viszont mézeskalácsfűszerrel ízesítem az ünnepi hangulat kedvéért.
Elkészítés:
- A zabpelyhet a teljes kiőrlésű búza lisztet a /xilitet/ mézet /összekeverem,majd ezután a kókusztejet,a tojást és a felolvasztott kókuszzsírt is hozzáadom.
- Az alapanyagokat addig kevergetem, amíg a tészta darabossá nem kezd válni.
- Ezután a tésztát összegyúrom és amikor végleg összeállt,tetszés szerinti méretben kis gombócokat készítek.
- A gombócokat kilapítom majd egy sütőpapírral kibélelt tálcára teszem őket.
- 160 fokon 25-30 perc alatt már el is készül.
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod!
Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess Instagramon és facebookon is!
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: