Ez a recept biztosan a kedvenceim közé tartozik,mert annyira isteni finom lett,hogy nem tudtam megállni és el is fogyot az egész egy nap alatt.
Az biztos,hogy a hagyományos cukros,fehér lisztes ételeknek finomabb az ízük…de úgy gonolom,hogy ez is megszokás kérdése,hiszen aki azelőtt nem evett cukros ételeket,az nem is tudja,hogy milyen ízűek a cukros,lisztes ételek……..
Nagyon szeretem a Tiramisut és egyébként a családunkban midenki kedveli,azonban szeretem ,hogyha tudatos,egészségesebb verzióban fogyasztjuk a kedvenc ételeinket….ezért nem volt kérdés ,hogy a hagyományos Tiramiust az én egészséges reeptem alapján fogom elkészíteni,aminek megálmodása jó pár hetet igénybe vett…..
Azt mindannyian tudjuk,hogy a tiramius összetevői között lapul a babapiskóta….azonban az én receptemben ez most nem szerepel,de ettől függetlenül az ízvilág semmiben sem változott….
A baba piskóta helyett egy olyan egészséges piskóta került bele a receptembe aminek az íze hasonló a baba piskótáéhoz,azonban mégis más az összetevőket tekíntve..
Na de nézzük is a receptet.
Jó étvágyat kívánok hozzá,és ne feledjétek,hogy az Instagram oldalamon kis videókat és egyéb életmóddal kapcsolatos témákat is találtok:
https://www.instagram.com/anita_szivos_eletmod/
Hozzávalók:
Elkészítés:
Piskóta:
Keverd habosra a tojások sárgáját az eritrittel,a sót és a vanília aromával egy nagy tálban.
Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral.
A tojások fehérjéből készíts kemény habot.
A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.
Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.
Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára – akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni.
Körülbelül 20 perc alatt készül el ez a mennyiség.
A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂