Bűnözésmentes mogyorókrém házilag-ISzívós AnitaI

Ez a recept már régóta váratott magára….Több hónapba telt mire megálmodtam és kikisérleteztem az alapanyagokat,miből mennyi,milyen minőségű összeteveökből születik meg a tökéletes a krém.

Végül megszületett ez a csoda…igazán krémes,kellően édes,tökéletesen kennhető,apró kis mogyoródarabkákkal,cukor és minden egyéb hozzáadott adalékmentes változatban most elhoztam nektek a mogyorókrém receptemet,amit már kalácsra kenve is teszteltem.

Fogadjátok sok szeretettel,remélem,hogy tetszeni fog nektek is és sokan örömmel fogjátok elkészíteni.

 

Hozzávalók:

 

Egyéb tippek/hozzávalók:

A hozzávalókat tekintve a mandula / kókusztej egyénileg választható bármelyiket használva isteni finom krémet kapunk.

Személy szerint én még szoktam kísérletezni és pár szem sótlan natúr mandulát is hozzá szoktam adni a krémhez,ettől még egy kicsit pikénsabb különlegesebb ízt kapunk.

A magas százalék tartalmú kakaópor kiváló a recepthez,de én ezt is fel szoktam egy kicsikét túrbózni a LIDL-ben kapható 85%-os étcsokoládéval /  kb 500 FT alatt kapható / (a magas kakaótartalma miatt jobban érződik a kesernyés ízvilág),mégpedig a J.D.GROSS márkát szoktam használni a recepthez.

Az ertritet is a LIDL üzleteiben vásárolom,mégpedig a Castello márkát , kb 600-700 FT között van az ára.

A mgyorót lehet még törökmogyoróval is helyettesíteni.

Én most sima natúr mogyorót választotam,de ha valaki törökmogyoróval szeretné elkészíteni akkor ugyanez a folyamat .

 

Elkészítés:

1.A mogyorót sütőlapra teszem, majd 180-200 fokos sütőben 10 perc alatt megpirítom.

2.Megvárom ameddig kicsit kihűl,majd aprítógépbe teszem, és elkezdem aprítani.

3.Olyor megállok, kikapcsolom, és leszedem az oldaláról a feltapadt mogyorót.

4.Amikor már szemmérték szerint a lehető legapróbbra dolgozta a gép, hozzáadom az olajat, és tovább hajtom a gépet.

5.Amikor már egészen krémes, hozzáadom a kakaót és a sót.

6.Közben gőz felett megolvasztom a csokoládékat,a mandulatejet/kókusztejet pedig felmelegítem.

7.Az olvasztott csokoládét és a növényi tejet is a mogyoróhoz adom, majd összedolgozom az egészet.

8.Kissé híg lesz a massza,(ha valaki szeretné még egy kis kakóporral tudja szilárdítani ) amit így kapok, de kihűlve megszilárdul majd.

 

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!
 

    


Címkék: , , ,
Tovább a blogra »