Ez a recept már régóta váratott magára….Több hónapba telt mire megálmodtam és kikisérleteztem az alapanyagokat,miből mennyi,milyen minőségű összeteveökből születik meg a tökéletes a krém.
Végül megszületett ez a csoda…igazán krémes,kellően édes,tökéletesen kennhető,apró kis mogyoródarabkákkal,cukor és minden egyéb hozzáadott adalékmentes változatban most elhoztam nektek a mogyorókrém receptemet,amit már kalácsra kenve is teszteltem.
Fogadjátok sok szeretettel,remélem,hogy tetszeni fog nektek is és sokan örömmel fogjátok elkészíteni.
Hozzávalók:
-
3 ek kókuszzsír/ kókuszolaj (olvasztott)
-
pár szem (5-6) natúr mandula
-
25 dkg natúr sótlan mogyoró
-
4 kocka 85%-os étcsokoládé
-
0,5 dl mandula/kókusztej
-
1 tk holland kakaóporó
-
3 ek eritrit
-
1 csipet só
Egyéb tippek/hozzávalók:
A hozzávalókat tekintve a mandula / kókusztej egyénileg választható bármelyiket használva isteni finom krémet kapunk.
Személy szerint én még szoktam kísérletezni és pár szem sótlan natúr mandulát is hozzá szoktam adni a krémhez,ettől még egy kicsit pikénsabb különlegesebb ízt kapunk.
A magas százalék tartalmú kakaópor kiváló a recepthez,de én ezt is fel szoktam egy kicsikét túrbózni a LIDL-ben kapható 85%-os étcsokoládéval / kb 500 FT alatt kapható / (a magas kakaótartalma miatt jobban érződik a kesernyés ízvilág),mégpedig a J.D.GROSS márkát szoktam használni a recepthez.
Az ertritet is a LIDL üzleteiben vásárolom,mégpedig a Castello márkát , kb 600-700 FT között van az ára.
A mgyorót lehet még törökmogyoróval is helyettesíteni.
Én most sima natúr mogyorót választotam,de ha valaki törökmogyoróval szeretné elkészíteni akkor ugyanez a folyamat .
Elkészítés:
1.A mogyorót sütőlapra teszem, majd 180-200 fokos sütőben 10 perc alatt megpirítom.
2.Megvárom ameddig kicsit kihűl,majd aprítógépbe teszem, és elkezdem aprítani.
3.Olyor megállok, kikapcsolom, és leszedem az oldaláról a feltapadt mogyorót.
4.Amikor már szemmérték szerint a lehető legapróbbra dolgozta a gép, hozzáadom az olajat, és tovább hajtom a gépet.
5.Amikor már egészen krémes, hozzáadom a kakaót és a sót.
6.Közben gőz felett megolvasztom a csokoládékat,a mandulatejet/kókusztejet pedig felmelegítem.
7.Az olvasztott csokoládét és a növényi tejet is a mogyoróhoz adom, majd összedolgozom az egészet.
8.Kissé híg lesz a massza,(ha valaki szeretné még egy kis kakóporral tudja szilárdítani ) amit így kapok, de kihűlve megszilárdul majd.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: