Gyönyörűséges #reggelt kívánok nektek hivatalosan is az #ősz első #napsütéses napján!🥰
•
Ezzel az #őszi#süteménnyel szeretnék nektek kedveskedni,ami számomra egy örök őszi kedvenc #finomság.
Az #esős,borús szomorú de mégis szép őszies időben, mindig jól esik egy kis #fahéjas#almáslepény,amit természetesen #egészségesalapanyagokból készül.
•
Az ősz egy #csodálatosan szép évszak,ilyenkor a #természetbenminden olyan gyönyörű színekben pompázik és valahogyan a sütéshez/ főzéshez is több kedvem van.
Úgyhogy készüljetek mert továbbra is bombázni foglak benneteket,de mostmár hivatalosan is inkább az őszies receptjeimmel🥰
•Tészta:
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1,5 dcl kókusztej
- 10 dkg kókuszzsír
- 1 tojás + a kenéshez
- 0,5 kg teljes kiőrlésű liszt
- 1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit, stevia,folyékony édesítőszer)
Töltelék
- 2 tk. őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 kg hámozott reszelt alma,
- 1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit, stevia,folyékony édesítőszer)
Töltelék:
- Az almatöltelékhez az almákat megtisztítjuk, a magházukat eltávolítjuk,lereszeljük.
- Egy szűrőbe tesszük, hogy a lé nagy része le csorogjon.
- A maradék levet kinyomkodjuk az almából, majd összekeverjük a gyümölcshúst a fahéjjal és a folyékony édesítővel.
- Hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat, és kicsit állni hagyjuk.
Tészta:
- Az omlós tésztához a teljeskiőrlésű lisztet ,a sót, a kókuszzsírt,a kókusztejet, a sütőport,és a folyékony édesítőszert kézzel elmorzsoljuk,majd összedolgozzuk az alapanyagokat.
- Az omlós tésztát két részre osztjuk, az egyiket vastagabra (az alsó lapot) nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket és beborítjuk a másik tésztalappal.
- Végül a maradék tésztából rácsokat csinálunk,majd lekenjük őket a felvert tojással.
- Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük,160 °C fokon 25-30 percen át
sütjük, amíg a teteje szép piroskás nem lesz .
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: