Anita Szívós

Őszre hangoló fahéjas almás-lepény-ISzívós AnitaI

Gyönyörűséges #reggelt kívánok nektek hivatalosan is az #ősz első #napsütéses napján!🥰

Ezzel az #őszi#süteménnyel szeretnék nektek kedveskedni,ami számomra egy örök őszi kedvenc #finomság.
Az #esős,borús szomorú de mégis szép őszies időben, mindig jól esik egy kis #fahéjas#almáslepény,amit természetesen #egészségesalapanyagokból készül.

Az ősz egy #csodálatosan szép évszak,ilyenkor a #természetbenminden olyan gyönyörű színekben pompázik és valahogyan a sütéshez/ főzéshez is több kedvem van.
Úgyhogy készüljetek mert továbbra is bombázni foglak benneteket,de mostmár hivatalosan is inkább az őszies receptjeimmel🥰

Tészta:

  • 1 csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 1,5 dcl kókusztej
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 1 tojás + a kenéshez
  • 0,5 kg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit, stevia,folyékony édesítőszer)

 

Töltelék

  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja és leve 
  • 1 kg hámozott  reszelt alma,
  • 1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit, stevia,folyékony édesítőszer)

 

Töltelék:

  1. Az almatöltelékhez az almákat megtisztítjuk, a magházukat eltávolítjuk,lereszeljük.
  2. Egy szűrőbe tesszük, hogy a lé nagy része le csorogjon.
  3. A maradék levet kinyomkodjuk az almából, majd összekeverjük a gyümölcshúst a fahéjjal és  a folyékony édesítővel.
  4. Hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat, és kicsit állni hagyjuk.

Tészta:

  1. Az omlós tésztához a teljeskiőrlésű lisztet ,a sót, a kókuszzsírt,a kókusztejet, a sütőport,és a  folyékony édesítőszert kézzel elmorzsoljuk,majd összedolgozzuk az alapanyagokat.
  2. Az omlós tésztát két részre osztjuk, az egyiket vastagabra (az alsó lapot) nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  3. Egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket és beborítjuk a másik tésztalappal.
  4. Végül a maradék tésztából rácsokat csinálunk,majd lekenjük őket a felvert tojással.
  5. Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük,160 °C fokon 25-30 percen át 
    sütjük, amíg a teteje szép piroskás nem lesz .

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!
 

    


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!