Cukormentes sárgabarack lekvár-ISzívós AnitaI
Ősszel az almalekvár,nyáron pedig a sárgabarack lekvár az,amit nagyon szeretek elkészíteni.
A hagyományos cukros recepttől eltérően,most hoztam nektek a cukormentes változatot,amit eritrittel készítettem el.
Az íze nyílván nem olyan mint a cukorral készítettnek,de eritrittel is isteni finom és könnyen lehet kenni kalácsra,kennyérre is.
Mivel nyáron a sárgabaracknak szezonja van,így én most ezzel a gyümölccsel készítettem a lekvárt,de ezt lehet bármilyen más gyümölcsből is készíteni.
Néhány hasznos tudnivaló a sárgabarckról:
- nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint
- magas rosttartalma segít eltávolítani a felesleges koleszterint
- a sárgabarack káliumtartalma segít a folyadékháztartás és a vérnyomás szabályozásában
- értékes a bőr számára
- támogatja az emésztés
- kevés kalóriát tartalmaz
Hozzávalók:
- 15 dkg Dénes Natura eritrit
- 1 kg érett ságabarack
- 1 dl víz
Elkészítés:
- A sárgabarckokat alaposan mossuk meg,vágjuk apró darabokra,majd tegyük bele egy edénybe.
- Amikor melegszik adjuk hozzá a vízet és az eritritet.
- A lekvárt folyamatosan keverni kell, amíg készítjük nehogy oda égjen!
- A lekváron ha főzés közben hab keletkezik,akkor szedjük le!
- Az üvegeket a lekvárok betöltése előtt forrásban lévő vízbe kell tenni.
- Amikor levettük a tűzről,pár másodpercig hagyjuk pihenni a lekvárt.
- A forró lekvárt óvatosan,kis adagokkal töltsük bele az üvegbe.
- Az üveget egy kicsit rázzuk meg,hogy a maradék levegő távozzon,majd ha felszabadult egy kis hely, töltsünk még bele,majd jól zárjuk le az üveget és állítsuk a tetejére.
- A lekvárt felbontás után hűtőbe tároljuk tovább!
A lekvár kiváló süteményekbe,pitékbe,amiknek receptje szintén megtalálható a blogon.
Sárgabarackos-diós lepény -ISzívós AnitaI
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂