Anita Szívós

Cukormentes sárgabarack lekvár-ISzívós AnitaI

Ősszel az almalekvár,nyáron pedig a sárgabarack lekvár az,amit nagyon szeretek elkészíteni.

A hagyományos cukros recepttől eltérően,most hoztam nektek a cukormentes változatot,amit eritrittel készítettem el.

Az íze nyílván nem olyan mint a cukorral készítettnek,de eritrittel is isteni finom és könnyen lehet kenni kalácsra,kennyérre is.

Mivel nyáron a sárgabaracknak szezonja van,így én most ezzel a gyümölccsel készítettem a lekvárt,de ezt lehet bármilyen más gyümölcsből is készíteni.

Néhány hasznos tudnivaló a sárgabarckról:

  • nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint
  • magas rosttartalma segít eltávolítani a felesleges koleszterint
  • a sárgabarack káliumtartalma segít a folyadékháztartás és a vérnyomás szabályozásában
  • értékes a bőr számára
  • támogatja az emésztés
  • kevés kalóriát tartalmaz

Hozzávalók:

  • 15 dkg Dénes Natura eritrit
  • 1 kg érett ságabarack 
  • 1 dl víz

Elkészítés:

  1. A sárgabarckokat alaposan mossuk meg,vágjuk apró darabokra,majd tegyük bele egy edénybe.
  2. Amikor melegszik adjuk hozzá a vízet és az eritritet.
  3. A lekvárt folyamatosan keverni kell, amíg készítjük nehogy oda égjen!
  4. A lekváron ha főzés közben hab keletkezik,akkor szedjük le!
  5. Az üvegeket a lekvárok betöltése előtt forrásban lévő vízbe kell tenni.
  6. Amikor levettük a tűzről,pár másodpercig hagyjuk pihenni a lekvárt.
  7. A forró lekvárt óvatosan,kis adagokkal töltsük bele az üvegbe.
  8. Az üveget egy kicsit rázzuk meg,hogy a maradék levegő távozzon,majd ha felszabadult egy kis hely, töltsünk még bele,majd jól zárjuk le az üveget és állítsuk a tetejére.
  9. A lekvárt felbontás után hűtőbe tároljuk tovább!

 

 

A lekvár kiváló süteményekbe,pitékbe,amiknek receptje szintén megtalálható a blogon.

Sárgabarackos-diós lepény -ISzívós AnitaI

 

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!
 

    


 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!