Anita Szívós

Sárgabarackos-diós lepény -ISzívós AnitaI

Mivel a sárgabaracknak szezonja van így készítettem egy nagyon egyszerű,de annál is finomabb lepényt,amit dióval turbóztam fel.

A sárgabarackból nagyon sokféle süteményt lehet készíteni,de elsősorban kiemelném az isteni finom házi lekvárt is ,ami nálunk minden évben hagyományként készül el.

 

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál Dénes Natura eritrit
  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 0,5 dcl felolvasztott kókuszolaj
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 3 evőkanál aprított dió 
  • 0,5 kg sárgabarack
  • 0,5 dcl kókusztej
  • 1 tk sütőpor
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  1. Össze dolgozzuk. a lisztet,a kókuszolajat,a kókuszreszeléket,a kókusztejet,a tojást,a sütőport és az 1 evőkanál eritritet.
  2. Alaposan össze gyúrjuk a tésztát majd a hűtőbe tesszük pihenni 15 percre.
  3. A sárgabarackokat alaposan megmossuk,kimagozzuk majd tetszés szerinti méretűre vágjuk.
  4. Egy lábasba öntünk 3 evőkanál vizet és a maradék eritritet ,majd a felvágott sárgabarackokat is hozzáadjuk és elkezdjük 20 percen keresztül főzni.
  5. Amikor elkészült a sárgabarckunk levesszük a tűzhelyről és hagyjuk lanygosra kihülni.
  6. A tésztát kivesszük a hűtőből és kinyújtuk ,akkorára amekkora a tepsink.
  7. A tepsit kókuszolajjal kikenjük és bele helyezzük a tésztánkat és a tetejére öntjük a barackos öntetünket.
  8. Végül az apróra vágott dióval megszórjuk a tetejét.
  9. Előmelegített sütőben 160 fokon 40-45 percen keresztül sütjük.
  10. Kihülve tálaljuk.

 

 

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!
 

    


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!