Mivel a sárgabaracknak szezonja van így készítettem egy nagyon egyszerű,de annál is finomabb lepényt,amit dióval turbóztam fel.
A sárgabarackból nagyon sokféle süteményt lehet készíteni,de elsősorban kiemelném az isteni finom házi lekvárt is ,ami nálunk minden évben hagyományként készül el.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál Dénes Natura eritrit
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 0,5 dcl felolvasztott kókuszolaj
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 3 evőkanál aprított dió
- 0,5 kg sárgabarack
- 0,5 dcl kókusztej
- 1 tk sütőpor
- 1 db tojás
Elkészítés:
- Össze dolgozzuk. a lisztet,a kókuszolajat,a kókuszreszeléket,a kókusztejet,a tojást,a sütőport és az 1 evőkanál eritritet.
- Alaposan össze gyúrjuk a tésztát majd a hűtőbe tesszük pihenni 15 percre.
- A sárgabarackokat alaposan megmossuk,kimagozzuk majd tetszés szerinti méretűre vágjuk.
- Egy lábasba öntünk 3 evőkanál vizet és a maradék eritritet ,majd a felvágott sárgabarackokat is hozzáadjuk és elkezdjük 20 percen keresztül főzni.
- Amikor elkészült a sárgabarckunk levesszük a tűzhelyről és hagyjuk lanygosra kihülni.
- A tésztát kivesszük a hűtőből és kinyújtuk ,akkorára amekkora a tepsink.
- A tepsit kókuszolajjal kikenjük és bele helyezzük a tésztánkat és a tetejére öntjük a barackos öntetünket.
- Végül az apróra vágott dióval megszórjuk a tetejét.
- Előmelegített sütőben 160 fokon 40-45 percen keresztül sütjük.
- Kihülve tálaljuk.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: