Szeretem az egyszerű recepteket és most kifejezetten ez az epres muffin lett a kedvencem,remélem,hogy ti is szeretni fogjátok.
Küldöm nektek a receptet szeretettel!
Hozzávalók:
- 10 dkg xilit/folyékony édesítőszer
- 1 db zsírszegény natúr joghurt
- 10 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 1 dl mandulatej/kókusztej
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek kókuszzsír
- 5 dkg rizsliszt
- 250 dkg eper
- 1 csipet só
- 1 db tojás
Elkészítés:
- A xilitet /folyékony édesítőszert, a csipet sót és a tojást krémesre keverem, majd a zsírszegény natúr joghurtot és a sütőport hozzáadom és alaposan eldolgozom.
- A folyamatos keverés mellett a teljes kiörlésű búzalisztet a tésztához adagolom,közben a kókuszzsírt és a mandulatejet/kókusztejet is hozzákeverem.
- Ezután (szilikonos) muffin formába töltöm a tésztát,majd az apró darabokra összevágott epret a tésztára szórom.
- Előmelegített sütőben 150 fokon 20-25 percig sütöm , amíg szép sárgás nem lesz a tészta.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: