Ti is úgy gondoljátok,hogy a túró gombóc egy szuper találmány?
Nos igen ezt én is így gondoltam…….nem kell bele sok minden,csak összegyúrjuk az alapanyagokat ….ezután pár percre forró rotyogó vízbe tesszük éééés már kész is………….hát persze…jó is lenne, ha ez így működne…
Alap járaton nagyon szeretem a tésztát és ha ehhez társul még egy kis túró,tejfől vagy natúr joghurt,amibe meg lehet fürdetni a kis gombócokat akkor én biztosan nem tudok nemet mondani………..és ha ez mind csupa-csupa egészséges összetevökből készül akkor még repetázom is.
De már ott elbukik a történet,hogy :
-
az alapanyagokat nem csak összegyúrjuk egy hatalmas edénybe,
-
a rotyogó víznél már halott ügy az egész……mert a gombócok darabokban fognak vissza köszönni a víz tetején……(enyhén szólva szét esnek…)
-
valamint az,hogy nem kell bele sok minden…na azt majd hamarosan meglátjuk…
De összességében senkinek se menjen el a kedve ettől az igazán finom kis gombócoknak a készítésétől,hiszen a végeredmény tetszeni fog és nem lehet nekik nemet mondani…
Azonban most hoztam nektek egy olyan receptet ami :
- egészséges összetevökből készül,
- nem kell órákat a konyhába állnod,
- valamint a rotyogó vizes kísérletet sem kell kipróbálnod,
- és tutira mindenkinek mosolyt csalsz az arcára ebédnél.
Hozzávalók:
- 15 dkg xilit,folyékony édesítőszer
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 500 dkg zsírszegény túró
- 0,1 %-os natúr joghurt
- 2 ek zabpehelyliszt
- 1 ek kókuszzsír
- 4 ek zabkorpa
- 3 ek citromlé
- 4 ek fahéj
- 2 db tojás
Elkészítés:
-
Egy edénybe összekeverjük a natúr joghurtot,a tojásokat,a citromlevet,a xilitete,1 ek fahéjat,valamint az összetört túrót.
-
Ezután betesszük a hüttőbe 30 percet.
-
Közben elkezdjük pirítani kókusz zsíron a zabkorpát,a maradék fahéjon.
-
A hüttőből kivett alapanyaghoz hozzá adjuk a teljeskiőrlésű lisztet,valamint a zabpehely lisztet.
-
Kis gombócokat fomázunk,majd forró vízben főzzük
-
FONTOS! hogy ne rotyogó vízben mert akkor a gombócok szétesnek.
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Az oldalon található fotók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: