Anita Szívós

Mandulatejes zabpuding-ISzívós AnitaI

Ez a receptem egy kicsikét eltér a többitől,hiszen aki olvassa a bejegyzéseket biztosan észre vette már,hogy mindent saját kezüleg készítek,nem szoktam kész dolgokat venni,gondolok itt arra,hogy még a csokoládé öntetet is magam készítem el a süteményekre….pedig mennyivel könnyebb lenne megvenni……

Most viszont egy olyan receptet hoztam neltek,amit úgymond majdnem “készen vettem” és ez nem más mint a zabpuding.

Nagyon szeretem a pudingot,de legfőképpen a csokis ízűt,ezért most egy csokis zabpuding recepttel készültem nektek,mégpedig a Dénes Natura termékcsaládból.

Sok pudingot kipróbáltam már,de személy szerint nekem ez a fajta vált be a legjobban.

Mandula illetve kókusztejjel is isteni finom krémes állagú lesz és a zabot is csak kevésbé lehet érezni benne,valamint az ára sem elrettentően irreális.

Szóval összességében véleményem szerint, ár érték arányban tökéletes választás.

 

Tipp/ A pudingunkhoz tehetünk még ízlés szerint chia magot,különféle aszalt gyümölcsöket,valamint magvakat is.

A receptről videót is találtok amit az alábbbi linkre kattintva tudtok megnézni:

 

Hozzávalók:

300 ml mandulatej/kókusztej/laktózmentes tej

1 csomag ( 50 g ) Dénes Natura Zab pudingpor

+ pár szem manual,kesudió,mazsola,áfonya

2 ek xilit/folyékony édesítőszer

 

Elkészítés:

  1. Kevés mandulatejjel a pudingport és a xilitet simára keverjük.
  2. A maradék mandulatejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport.
  3. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk.
  4. Az így elkészített pudingot 3 kisebb formába öntjük, majd miután szobahőmérsékleten kihűlt, legalább 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
  5. Ízlés szerint gazdagíthatjuk még magvakkal,chia maggal és egyéb aszalt gyümölcsökkel is.

 

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Az oldalon található fotók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Ha tetszett a bejegyzés,kövess  Instagramon  és facebookon ,valamint ne felejts el feliratkozni a youtube csatornámra.
 

 

 


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!