Ez a receptem egy kicsikét eltér a többitől,hiszen aki olvassa a bejegyzéseket biztosan észre vette már,hogy mindent saját kezüleg készítek,nem szoktam kész dolgokat venni,gondolok itt arra,hogy még a csokoládé öntetet is magam készítem el a süteményekre….pedig mennyivel könnyebb lenne megvenni……
Most viszont egy olyan receptet hoztam neltek,amit úgymond majdnem “készen vettem” és ez nem más mint a zabpuding.
Nagyon szeretem a pudingot,de legfőképpen a csokis ízűt,ezért most egy csokis zabpuding recepttel készültem nektek,mégpedig a Dénes Natura termékcsaládból.
Sok pudingot kipróbáltam már,de személy szerint nekem ez a fajta vált be a legjobban.
Mandula illetve kókusztejjel is isteni finom krémes állagú lesz és a zabot is csak kevésbé lehet érezni benne,valamint az ára sem elrettentően irreális.
Szóval összességében véleményem szerint, ár érték arányban tökéletes választás.
Tipp/ A pudingunkhoz tehetünk még ízlés szerint chia magot,különféle aszalt gyümölcsöket,valamint magvakat is.
A receptről videót is találtok amit az alábbbi linkre kattintva tudtok megnézni:
Hozzávalók:
300 ml mandulatej/kókusztej/laktózmentes tej
1 csomag ( 50 g ) Dénes Natura Zab pudingpor
+ pár szem manual,kesudió,mazsola,áfonya
2 ek xilit/folyékony édesítőszer
Elkészítés:
- Kevés mandulatejjel a pudingport és a xilitet simára keverjük.
- A maradék mandulatejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport.
- Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk.
- Az így elkészített pudingot 3 kisebb formába öntjük, majd miután szobahőmérsékleten kihűlt, legalább 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
- Ízlés szerint gazdagíthatjuk még magvakkal,chia maggal és egyéb aszalt gyümölcsökkel is.
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Az oldalon található fotók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: