Anita Szívós

Cupcake azaz egyszerű muffin recept egészséges alapanyagokból elkészítve-ISzívós AnitaI

Hoztam nektek egy nagyon egyszerű cupcake receptet,amit kedvetek szerint ízesíthettek,varriálhattok.

Azért is nagy kedvencem ez a finomság,mert roppant könnyű,gyermekekkel is jó móka elkészíteni és az alap vaniliás ízen kívül ,kedvünk,fantáziánk alapján ízesíthetjük még a süteményt.

Én most egy kis házi készítésű,cukormentes lekvárral édesítettem,valamint a tetejükre,cukormentes csokoládét is tettem.

Küldöm nektek a receptet szerettel!

Hozzávalók:

  • 1 dcl mandulatej/kókusztej/laktózmentes tej
  • 10-15 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
  • 10 dkg xilit/folyékony édesítőszer
  • 1 db zsírszegeény natúr joghurt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek kókuszzsír 
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  1. A xilitet /folyékony édesítőszert, a kókuszzsírt,a csipet sót és a tojást, krémesre keverem, majd a zsírszegény natúr joghurtot és a szódabikarbónát hozzá adom.
  2. Alaposan eldolgozom az alapanyagokat.
  3. A folyamatos keverés mellett a teljes kiörlésű búzalisztet a tésztához adagolom,közben a mandulatejet/kókusztejet is hozzákeverem.
  4. Ezután muffin formába töltöm a tésztát és előmelegített sütőben 150 fokon 20-25 percig sütöm , amíg szép sárgás nem lesz a tészta.

 

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!
 

 

 


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!