Hoztam nektek egy nagyon egyszerű cupcake receptet,amit kedvetek szerint ízesíthettek,varriálhattok.
Azért is nagy kedvencem ez a finomság,mert roppant könnyű,gyermekekkel is jó móka elkészíteni és az alap vaniliás ízen kívül ,kedvünk,fantáziánk alapján ízesíthetjük még a süteményt.
Én most egy kis házi készítésű,cukormentes lekvárral édesítettem,valamint a tetejükre,cukormentes csokoládét is tettem.
Küldöm nektek a receptet szerettel!
Hozzávalók:
- 1 dcl mandulatej/kókusztej/laktózmentes tej
- 10-15 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 10 dkg xilit/folyékony édesítőszer
- 1 db zsírszegeény natúr joghurt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek kókuszzsír
- 1 csipet só
- 1 db tojás
Elkészítés:
- A xilitet /folyékony édesítőszert, a kókuszzsírt,a csipet sót és a tojást, krémesre keverem, majd a zsírszegény natúr joghurtot és a szódabikarbónát hozzá adom.
- Alaposan eldolgozom az alapanyagokat.
- A folyamatos keverés mellett a teljes kiörlésű búzalisztet a tésztához adagolom,közben a mandulatejet/kókusztejet is hozzákeverem.
- Ezután muffin formába töltöm a tésztát és előmelegített sütőben 150 fokon 20-25 percig sütöm , amíg szép sárgás nem lesz a tészta.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: