Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 10 dkg zabpehely
- 15 dkg graham liszt
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1,5 dcl mandulatej/kókusztej
- 20 dkg magozott meggy(ízlés szerint)
- 2-3 evőkanál xilit/stevia/folyékony édesítőszer
Elkészítés:
- Egy tálba összekeverjük a xilitet,a kókuszolajat, azután hozzáadjuk a tojást,a csipet sót,a sütőport,a lisztet majd fokozatosan adagolva a mandulatejet.
- Végül a zabpelyhet és a meggyet is.
- Az őzgerinc formát kikenjük kókuszolajjal,hogy ne ragadjon oda a tészta.
- Előmelegített sütőben 160°C fokon 20-25 percig sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük,hogy készen van-e és haa már nem ragad a hurkapálcikánkra a tészta akkor el is készült a zabpelyhes-meggyes egészséges kenyerünk..
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: