Most,hogy közeleg a húsvét készültem nektek egy gyorsan elkészíthető,egészséges alapanyagokból álló mákos sütemény recepttel.
Ezzel a finomsággal még sohasem nyúltam mellé,vendégvárásra és egy vasárnapi ebéd mellé is kiváló.
Tésztája omlós,könnyű és egészséges alapanyagokból készült.
Hozzávalók:
1,5 dl mandulatej / kókusztej/ laktózmentes tej
15 dkg kókuszliszt/teljeskiőrlésű liszt
0,5 dl kókuszolaj
5 ek darált mák
1 tk sütőpor
10 dkg xilit
1 db tojás
Elkészítés:
- A xilitet a tojást, a kókuszolajat és a sütőport egy tálba alaposan elkeverjük.
- Hozzáadjuk a kókuszlisztet és a mandulatejet.
- Legvégül a mákot is.
- Az alapanyagokat eldolgozzuk.
- Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben 180 fokon világos színűre sütjük (kb. 25 perc, tűpróba!).
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: