Hozzávalók:
- 1 ek xilit
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet bors
- 2 db egész tojás
- 5 dkg kókuszzsír
- 0,5 dcl kókusztejet
- 15 dkg pépesített sütőtök
- 20 dkg teljes kiőrléső liszt
Díszítés:
- Zabpehely
- Tökmag
Ízlés szerint választahtó.
Elkészítés:
- A sütőtököt meghámozzuk,madj feltesszük egy edénybe főzni.
- A puhára főtt sütőtököt pépesítjük,majd ízesítjük sóval,borssal.
- A teljeskiőrlésű lisztet,a sót,a xilitet, a kókuszzsírt,a kókusztejet, a sütőport,a tojásokat és a pépesített sütőtököt összedolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire, vízes kézzel kis kör halmokat készítünk a tésztából,amit korongalakúra formázunk.
- A tészta tetejére tehetünk ízlés szerint tökmagot,zabpelyhet és különféle magvakat is.
- Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük,160 °C fokon 20-25 percen át
sütjük, amíg a teteje szép piroskás nem lesz.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: