Anita Szívós

Forró csokoládé egészséges alapanyok alapján ekészítve-ISzívós AnitaI

Tegye fel a kezét az aki,ellen tudna állni egy habos, keserkés,de annál édesebb forró csokoládénak?

Na én biztosan nem és nem is szeretnék tőle megválni,még akkor sem ha az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás szellemében élek.

Sokszor gondoljuk,úgy,hogy ha diétázunk,életmódot változtatunk,keményen számoljuk a makrókat és társaikat,búcsút kell intetnünk az ételek élvezetes világától és ezentúl már  csak a saláta,répa és társaik kerülnek az étrendünkbe.

Ki mondta,hogy az egészséges ételek nem finomak?

A egészséges életmód,diéta alatt is nagyon fontos az,hogy figyeljünk oda testünk jelzéseire,ne éheztessük ki,valamint étkezzünk tudatosan és mértékkel.

Egy hosszú nap után mindenkinek jól esik egy habos forró csokoládé,vagy Holland kakaó,ezért hoztam nektek egy egészséges alapanyagokból készült forró csokoládé receptet.

Mindeközben egy hatalmas bögre forró csokoládé kíséretében írom nektek a mostani bejegyzést és remélem,hogy szeretni fogjátok.

Küldöm a receptet szeretettel!

 

Hozzávalók:

  • 1 ek xilit/stevia
  • 70%-os étcsokoládé (3-4 kocka)
  • 1 mk tk Holland kakaópor
  • 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 1 dl mandulatej/kókusztej/laktózmentes tej (ízlés szerint választható)

Elkészítés:

  1. Forraljuk fel a mandulatejet.
  2. Adjuk hozzá a csokidarabokat,a xilitet és a mézeskalács fűszerkeveréket.
  3. Amikor  a csokoládé elolvadt,öntsük ki egy bögrébe.

Tipp/

 

 

 

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod!

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!🙂 


 

 


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!