Anita Szívós

Almás-fahéjas szegfűszeggel dínsztelt kelt sütemény -ISzívós AnitaI

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg mazsola
  • 0,5 dcl kókuszolaj
  • 2-3 dcl mandulatej 
  • 40 dkg graham liszt
  • 2 evőkanál szegfűszeg
  • 10 dkg xilit/gyümölcs cukor/barna cukor ( mézet is tehetünk bele) ízlés szerint,ki mennyire édesszájú.

Töltelék:

  1. Az almát meghámozzuk,kis darabokra szeleteljük majd xiliten megdínszteljük.
  2. Ha már kicsit megpirult hozzáadunk 0,5 dcl vizet,fahéjat és a szegfűszeget,majd egy kis időre félre tesszük.

Tészta elkészítés:

  1. A graham lisztet mély tálba helyezzük és a közepében kis mélyedést képezünk.
  2. Az élesztőt kevés langyos xilites/mézes/barna cukros/ mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk,majd bele öntjük a mélyedésbe és kevés lisztet keverünk hozzá.
  3. Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük,majd a langyos élesztős mandulatejet hozzáöntjük.
  4. Végül megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk és bedolgozzuk.
  5. Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz,befejezhetjük a dagasztást.
  6. A tésztát cipó alakúra formázzuk és megszórjuk liszttel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.

Elkészítés:

  1. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk,átgyúrjuk,majd kör alakúra formázzuk,egy villa segítségével megszúrkáljuk és a tésztát torta formába tesszük.
  2. Hozzáadjuk a dínsztelt almát és a tetejét beborítjuk a maradék tésztával.
  3. Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük, 25-30 percig 160°C fokon sütjük amíg a teteje szép piroskás nem lesz .

 

      

 

 

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!
 

 

 


 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!