A lekváros bukta egy örök kedvenc számomra,ezért most elhoztam nektek is az egészséges alapanyagkból készült receptemet.
Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg kókuszzsír
- 1 dl mandulatej
- 3 dkg élesztő
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 3 ek xilit
Töltelék:
- házi készítésű cukormentes lekvár
A töltelékkel vigyázni,kell mert ha sokat teszünk a tésztába kifolyik!
(Lehet kapni Dr Oetker sütésálló dzsemfixet ,amiből sűrű, sütésálló lekvár lehet készíteni,cukormentesen is xilittel,de én most a házi lekárommal készítettem a kis buktákat.)
Elkészítés
- A teljeskiörlésű búzalisztet mély tálba helyezzük és a közepében kis mélyedést képezünk.
- Az élesztőt kevés langyos xilites, mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk ,majd bele öntjük a mélyedésbe és kevés lisztet keverünk hozzá.
- Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük,majd a langyos élesztős tejet hozzáöntjük.
- Ezután megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk és bedolgozzuk.
- Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz,befejezhetjük a dagasztást.
- A tésztát cipó alakúra formázzuk és megszórjuk liszttel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.
- A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és átgyúrjuk.
- Kinyújtjuk majd kis négyzeteket vágunk .
- Megtőltjük őket,ezután feltekerjük,az oldalait behajtva,hogy ki ne szökjön a lekvár.
- Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük, 25-30 percig 160 fokon sütjük amíg a teteje szép piroskás nem lesz .
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: