Anita Szívós

Lekváros bukta egészséges alapanyagokból-ISzívós AnitaI

A lekváros bukta egy örök kedvenc számomra,ezért most elhoztam nektek is az egészséges alapanyagkból készült receptemet. 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 1 dl mandulatej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 csipet só 
  • 1 db tojás
  • 3 ek xilit

 

Töltelék:

  • házi készítésű cukormentes lekvár

A töltelékkel vigyázni,kell mert ha sokat teszünk a tésztába kifolyik!

(Lehet kapni Dr Oetker sütésálló dzsemfixet ,amiből sűrű, sütésálló lekvár lehet készíteni,cukormentesen is xilittel,de én most a házi lekárommal készítettem a kis buktákat.)

Elkészítés

  1. A teljeskiörlésű búzalisztet mély tálba helyezzük és a közepében kis mélyedést képezünk.
  2. Az élesztőt kevés langyos xilites, mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk ,majd bele öntjük a mélyedésbe és kevés lisztet keverünk hozzá.
  3. Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük,majd a langyos élesztős tejet hozzáöntjük.
  4. Ezután megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk és bedolgozzuk.
  5. Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz,befejezhetjük a dagasztást.
  6. A tésztát cipó alakúra formázzuk és megszórjuk liszttel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.
  7. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és átgyúrjuk.
  8. Kinyújtjuk majd kis négyzeteket vágunk .
  9. Megtőltjük őket,ezután feltekerjük,az oldalait behajtva,hogy ki ne szökjön a lekvár.
  10. Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük, 25-30 percig 160 fokon sütjük amíg a teteje szép piroskás nem lesz .

 

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!
 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!