Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 mk sütőpor
- 10 dkg kókuszzsír
- 1 dcl mandulatej/kókusztej
- 30 dkg teljes kiőrlésű barnaliszt
- 10 dkg xilit(édesítőszert is használhatunk )
Töltelék:
Ízlés szerint tehetünk a kosárkánkba aszalt gyümölcsököt,cukormentes lekvárt,zsírszegény joghurtokat és egyéb finomságokat,
- Cukormentes lekvár ( Tölteléknek én készítettem házi cukormentes szilva levárt ,így azzal töltöttem meg a kosárkákat)
- Kandírozott gyümölcs
- Xilites csokimáz
Csokimáz:
- 4 dkg kókuszzsír
- 4 dkg nyírfacukor
- 2 dkg Holland kakaópor
- 3 evőkanál mandulatej/víz
Elkészítés:
- A vizet/mandulatejet és a nyírfacukrot egy lábosban fel melegítjük.
- Amikor xilit elolvadt hozzáadjuk a kókuszzsírt és olvadásig kevergetjük
- Majd a Holland kakaóport és csomómentesre keverjük, addíg melegítjük, míg el nem kezd sűrűsödni.
- A tűzről levéve kicsit kevergetjük, majd a sütemény tetejére öntjük.
Elkészítés:
1, A kókuszzsírt olvasszuk meg.
2,Egy nagyobb tálba
- a teljes kiőrlésű barnaliszthez,
- a csipet sót,
- a tojást,
- a kókuszzsírt,
- a xilitet
- a sütőport majd
- a mandulatejet/kókusztejet is hozzá keverjük.
3 , Dolgozzuk össze az omlós tésztát jó alapossan.
4, A sütőt melegítsük elő 180°C-ra és készítsük elő a kosárka sütőformákat, majd kókuszzsírral kenjük ki őket.
5, Nyújtsuk ki a tésztát és egy bögre/pohár segítségével a kosárformák méretéhez szaggassuk ki a tésztát,majd béleljük ki velük a kosárformákat.
6, Az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szépen megsülnek.
7, Vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk kihűlni,majd töltsük meg a kihűlt kosarakat és gyümölccsel díszítjük.
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod!
Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess Instagramon és facebookon is!
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: