Teljes kiőrlésű,cukormentes fahéjas csiga egészségesen-ISzívós AnitaI
Hozzávalók:
- 1 csipet só
- 1,5 dl kókuszolaj
- 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 db tojás ( tojás nélkül is elkészíthető)
- 10 dkg xilit/gyümölcs cukor/barna cukor
- 3 dkg friss élesztő / 1 csomag szárított élesztő)
- 2-3 dl mandulatej (vagy akár vízzel is el lehet készíten )
Töltelék:
- 0,5 dl kókuszolaj
- 5-6 kanál eritrit/ xilit
- 0,5 dl mandulatej/ 3 ev víz
- örőlt fahéj
Töltelék:
A kókuszolajat,az eritrint,a fahájat összekeverjük és fokozatosan hozzá adagoljuk a mandulatejet/vizet addig amíg csomó mentes nem lesz.
Elkészítés:
- A teljes kiőrlésű búzalisztet mély tálba helyezzük és a közepében kis mélyedést képezünk.
- Az élesztőt kevés langyos xilites /gyümölcs cukoros /barna cukoros /mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk ,majd bele öntjük a mélyedésbe és kevés teljes kiőrlésű lisztet keverünk hozzá.
- Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük,majd a langyos élesztős tejet hozzáöntjük.
- Megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk és bedolgozzuk.
- Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz, befejezhetjük a dagasztást.
- A tésztát cipó alakúra formázzuk és megszórjuk lisztel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.
- A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk,átgyúrjuk,majd a tésztát kettő részre osztjuk.
- Kinyújtjuk a tésztát ,megkenjük a kakós töltelékkel,feltekerjük ,közepes darabokat vágunk és a tetejüket lekenjük tojással,ettől szép fényes sárgás színű lesz.
- Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük, 25-30 percig 160 fokon sütjük amíg a teteje szép piroskás nem lesz .
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod!
Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess Instagramon és facebookon is!
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!🙂