Teljes kiőrlésű,cukormentes fahéjas csiga egészségesen-ISzívós AnitaI

Hozzávalók:

Töltelék:

Töltelék:

A kókuszolajat,az eritrint,a fahájat összekeverjük és fokozatosan hozzá adagoljuk a mandulatejet/vizet addig amíg csomó mentes nem lesz.

Elkészítés:

  1. A teljes kiőrlésű búzalisztet mély tálba helyezzük és a közepében kis mélyedést képezünk.
  2. Az élesztőt kevés langyos xilites /gyümölcs cukoros /barna cukoros /mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk ,majd bele öntjük a mélyedésbe és kevés teljes kiőrlésű lisztet keverünk hozzá.
  3. Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük,majd a langyos élesztős tejet hozzáöntjük.
  4. Megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk és bedolgozzuk.
  5. Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz, befejezhetjük a dagasztást.
  6. A tésztát cipó alakúra formázzuk és megszórjuk lisztel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.
  7. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk,átgyúrjuk,majd a tésztát kettő részre osztjuk.
  8. Kinyújtjuk a tésztát ,megkenjük a kakós töltelékkel,feltekerjük ,közepes darabokat vágunk  és a tetejüket  lekenjük tojással,ettől szép fényes sárgás színű lesz.
  9. Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük, 25-30 percig 160 fokon sütjük amíg a teteje szép piroskás nem lesz .

 

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod!

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!🙂 



 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »