Az isler hallatán rögtön az étcsokoládéval bevont isteni finom omlós tészta jut eszembe,amely vékony lekvár réteggel van megkoronázva….mmmmmm.
Az islerről nekem még a cukrászdák jutnak eszembe,ahol mindenféle izesítésű lekvárral,csoki csodával bevont,különlegesebbnél különlegesebb variációban,ízben és formában lehet megvásárolni,ezeket az isteni finom süteményeket.
Azonban, amióta életmódot változtattam,nem igen bukkantam még rá egyetlen egy cukrászdában sem a számomra tökéletes islerre,ezért úgy döntöttem,hogy elkészítem saját magam egészséges alapanyagokból és a házi készítésű cukormentes lekvárommal.
Hozzávalók:
- 1 csipet só
- 5 dkg darált dió
- 15 dkg kókuszzsír
- 0,5 dl mandulatej
- cukormentes lekvár
- 20 dkg teljes kiőrlésű graham liszt
- 8 dkg xilit/stevia/folyékony édesítőszer
Elkészítés:
- A kókuszzsírt a graham liszttel, a xilittel, a sóval,a mandulatejjjel és a darált dióval össze keverjük majd tésztává gyűtjuk.
- Egy órán át pihentetjük a hűtőben, majd ki nyújtsuk ki 3-4 milliméter vastagra.
- Egy pohár segítségével a tésztából kerek formákat szaggatunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe 180 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Végül a langyos süteményeket a házi készítésű cukormentes levárral megkenjük.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Isler recipe healthy-Anita SzívósI
At the hearing of the isler, I think of the delicate short-lipped pastry coated with dark chocolate, which is crowned with a thin layer of apricot …. mmmmmm.
I am reminded of the confectioners about the isler, where he cooks with all kinds of flavored jam and chocolate miracle, can be bought in a more special variation, taste and form, these divine delicious cakes.
However, since I changed my lifestyle, I did not find any one in a confectionery even for me so I decided to make myself with healthy ingredients and homemade sugar-free jam.
Ingredients:
- 1 pinch of salt
- 5 dkg minced nuts
- 15 dkg of coconut fat
- 0.5 dl of almond juice sugar-free jam
- 20 dkg of whole grain graham flour
- 8 dcg xylitol / stevia / liquid sweetener
Preparation:
- The coconut fat is mixed with graham flour, xylitol, salt, almond oil and minced walnuts, and collected into dough.
- Leave it in the refrigerator for one hour, then stretch out to 3-4 millimeters thick.
- Use a glass to break round dough into the dough.
- Baking tray lined with baking paper is baked at 180 degrees for 10-12 minutes in golden brown.
- Finally, the cakes are baked with homemade sugar-free juice.
I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂
The photos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram and Facebook!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: