Anita Szívós

Puha, könnyű és ellenálhtatlan az egészséges receptem alapján készült szalagos fánk-ISzívós AnitaI

Ki tudna ellenálni egy pihe puha, könnyű, frissen sütött szalagos fánknak?

Mint tudjuk ez a finomság szeret az olajban úszkálni,ebből hamar gondolhatjuk,hogy a fánk nem egy diétás étel,de néha-néha igazán tarthatunk olyan napot, amikor nem a makrók szénhidrátok,kalóriák és társaik vannak a középpontban.

A hagyományos fánktól eltérően most hoztam nektek egy egészségesebb ,kalória és szénhidrát szegényebb összetevökből álló receptet,amit nyugodt szívvel fogyaszthatunk mértékkel!

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 1 dl mandulatej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 csipet só 
  • 1 db tojás
  • 3 ek xilit
  •  

Töltelék:

  • házi készítésű cukormentes lekvár

Tipp/ Hogyha nem szeretnénk tölteléket a fánkba csak simán üresen fogyasztanánk, akkor a tésztába tegyünk 1 -2 evőkanállal több xilitet,így egy kicsit édesebb fánkunk lesz.

Elkészítés

  1. A teljeskiörlésű búzalisztet mély tálba helyezzük és a közepében kis mélyedést képezünk.
  2. Az élesztőt kevés langyos xilites, mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk,majd bele öntjük a mélyedésbe és kevés lisztet keverünk hozzá.
  3. Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük,majd a langyos élesztős tejet hozzáöntjük.
  4. Ezután megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk és bedolgozzuk.
  5. Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz,befejezhetjük a dagasztást.
  6. A tésztát cipó alakúra formázzuk és megszórjuk liszttel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.
  7. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és átgyúrjuk.
  8. Kinyújtjuk ,de vigyázunk ,hogy ne legyen túl vékony, majd egy bögre segítségével kiszaggatjuk a tésztát.
  9. Egy serpenyőbe 1-1,5 dl kókuszolajat vagy kókuszzsírt olvasztunk.
  10. Ha már elég forró a kókuszolaj,bele tesszük a tésztát ,de nagyon figyeljünk,nehogy oda égjen.
  11. Amikor aranybarnaba másik oldalát is megsütjük.

 

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!
 

 

 


 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!