Aki igazán édesszájú az biztosan szeretni fogja a mostani bejegyzést,hiszen egy olyan receptet hoztam nektek,ami után biztosan csillapodni fog az édesség utáni vágyatok.
Hozzávalók:
- 10 dkg xilit/folyékony édesítőszer
- 1 db zsírszegeény natúr joghurt
- 10 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 1 dl mandulatej/kókusztej
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek kókuszzsír
- 1 csipet só
- 1 db tojás
Csokimáz:
- 4 dkg kókuszzsír
- 4 dkg nyírfacukor
- 2 dkg Holland kakaópor
- 3 evőkanál mandulatej/víz
Elkészítés:
- A vizet/mandulatejet és egy nyírfacukrot egy lábosban fel melegítjük.
- Amikor xylit elolvadt hozzáadjuk a kókuszzsírt és olvadásig kevergetjük
- Majd hozzáadjuk a Holland kakaóport és csomómentesre keverjük, addíg melegítjük, míg el nem kezd sűrűsödni.
- A tűzről levéve kicsit kevergetjük, majd a sütemény tetejére öntjük.
Elkészítés:
- A xilitet /folyékony édesítőszert, a csipet sót és a tojást krémesre keverem, majd a zsírszegény natúr joghurtot és a sütőport hozzáadom és alaposan eldolgozom.
- A folyamatos keverés mellett a teljes kiörlésű búzalisztet a tésztához adagolom,közben a kókuszzsírt és a mandulatejet/kókusztejet is hozzákeverem.
- Ezután (szilikonos) muffin formába töltöm a tésztát és az előmelegített sütőben 150 fokon 20-25 percig sütöm , amíg szép sárgás nem lesz a tészta.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: