Hozzávalók:
50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg kókuszzsír
1 dl mandulatej
3 dkg élesztő
1 csipet só
1 db tojás
3 ek xilit
Töltelék:
3 ek Holland kakópor
0,5 dl mandulatej/kókusztej
1 ek xilit
Elkészítés:
A Holland kakaóport és a xilitet keverjük össze.
A mandulatejet melegítsük fel,majd adjuk hozzá a kakaóport és a xlitet,majd alaposan keverjük el az összetevőket.
A töltelékkel vigyázni,kell mert ha sokat teszünk a tésztába kifolyik!
Elkészítés
- A teljeskiörlésű búzalisztet mély tálba helyezzük és a közepében kis mélyedést képezünk.
- Az élesztőt kevés langyos xilites, mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk ,majd bele öntjük a mélyedésbe és kevés lisztet keverünk hozzá.
- Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük,majd a langyos élesztős tejet hozzáöntjük.
- Ezután megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk és bedolgozzuk.
- Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz,befejezhetjük a dagasztást.
- A tésztát cipó alakúra formázzuk és megszórjuk liszttel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.
- A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és átgyúrjuk.
- Kinyújtjuk majd kis négyzeteket vágunk .
- Megtőltjük őket,ezután feltekerjük,az oldalait behajtva,hogy ki ne szökjön a lekvár.
- Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük, 25-30 percig 160 fokon sütjük amíg a teteje szép piroskás nem lesz .
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: