Anita Szívós

Csokis párna egészségesen-ISzívós AnitaI

 

Hozzávalók:

50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

10 dkg kókuszzsír

1 dl mandulatej

3 dkg élesztő

1 csipet só 

1 db tojás

3 ek xilit

 

Töltelék:

3 ek Holland kakópor

0,5 dl mandulatej/kókusztej

1 ek xilit

 

Elkészítés:

A Holland kakaóport és a xilitet keverjük össze.

A mandulatejet melegítsük fel,majd adjuk hozzá a kakaóport és a xlitet,majd alaposan keverjük el az összetevőket.

A töltelékkel vigyázni,kell mert ha sokat teszünk a tésztába kifolyik!

 

 

 

Elkészítés

  1. A teljeskiörlésű búzalisztet mély tálba helyezzük és a közepében kis mélyedést képezünk.
  2. Az élesztőt kevés langyos xilites, mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk ,majd bele öntjük a mélyedésbe és kevés lisztet keverünk hozzá.
  3. Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük,majd a langyos élesztős tejet hozzáöntjük.
  4. Ezután megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk és bedolgozzuk.
  5. Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz,befejezhetjük a dagasztást.
  6. A tésztát cipó alakúra formázzuk és megszórjuk liszttel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.
  7. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és átgyúrjuk.
  8. Kinyújtjuk majd kis négyzeteket vágunk .
  9. Megtőltjük őket,ezután feltekerjük,az oldalait behajtva,hogy ki ne szökjön a lekvár.
  10. Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük, 25-30 percig 160 fokon sütjük amíg a teteje szép piroskás nem lesz .

 

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!
 

 

 


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!