Teljes kiőrlésű,cukormentes kakaós csiga egészségesen-ISzívós AnitaI
Ez tipikusan egy olyan recept,amit bármikor ha elkészítek egy nap sem telik el és máris gyárthatom a következő adagot.
Mindig is nagyon oda voltam a péksüteményekért és nehez is mondok nekik nemet,de ezt az isteni finom Holland kakaóporból készült cukomentes finomságot nyugodt szívvel fogyaszthatom…
( persze mindent mértékkel )
Hozzávalók:
- 1 csipet só
- 1,5 dl kókuszolaj
- 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 db tojás ( tojás nélkül is elkészíthető)
- 10 dkg xilit/gyümölcs cukor/barna cukor
- 3 dkg friss élesztő / 1 csomag szárított élesztő)
- 2-3 dl mandulatej (vagy akár vízzel is el lehet készíten )
Töltelék:
- 0,5 dl kókuszolaj
- 5-6 kanál eritrit/ xilit
- 0,5 dl mandulatej/ 3 ev víz
- 20-22%-os Holland kakaópor
Töltelék:
A kókuszolajat,az eritrint,a Holland kakaóport összekeverjük és fokozatosan hozzá adagoljuk a mandulatejet/vizet addig amíg csomó mentes nem lesz.
Elkészítés:
- A teljes kiőrlésű búzalisztet mély tálba helyezzük és a közepében kis mélyedést képezünk.
- Az élesztőt kevés langyos xilites /gyümölcs cukoros /barna cukoros / mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk ,majd bele öntjük a mélyedésbe és kevés teljes kiőrlésű lisztet keverünk hozzá.
- Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük,majd a langyos élesztős tejet hozzáöntjük.
- Megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk és bedolgozzuk.
- Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz, befejezhetjük a dagasztást.
- A tésztát cipó alakúra formázzuk és megszórjuk lisztel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.
- A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk,átgyúrjuk,majd a tésztát kettő részre osztjuk.
- Kinyújtjuk a tésztát ,megkenjük a kakós töltelékkel,feltekerjük ,közepes darabokat vágunk és a tetejüket lekenjük tojással,ettől szép fényes sárgás színű lesz.
- Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük, 25-30 percig 160 fokon sütjük amíg a teteje szép piroskás nem lesz .
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod!
Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess Instagramon és facebookon is!
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!🙂
Who likes cocoa butter from fine Dutch cocoa powder-Anita SzívósI
Ingredients:
- 1 pinch of salt
- 1.5 dcl of coconut oil
- 40 dkg full wheat flour
- 3 dkg fresh yeast / 1 pack of dried yeast)
- 2-3 dcl of mandulins (or even with water)
- 1 egg (can be made without eggs if someone wants to leave the dough)
- 10 dkg xylitol / fruit sugar / brown sugar
Filling:
- 0.5 dcl of coconut oil
- 5-6 buckets of erythrin / xylitol
- 0.5 dcl of mandulins / 3 water of water
- 20-22% Dutch Powder
-
Preparation:
- Fully flaking wheat flour is placed in a deep bowl and a small recess is formed in the middle.
- Mix the yeast with a small amount of lukewarm xilite / fruit in sugar / brown sugar / almonds, wait for a few minutes, pour into the well and add a little full flour to it.
- Then the remaining almond oil is melted and the egg yolk shake is mixed and the lukewarm yeast milk is poured.
- Then we start kneading while the coconut oil is gradually added to the dough and worked up. If the dough separates from the dough and becomes a bubble, we can stop kneading.
- The dough is molded into a loaf and sprinkled with flour, then left for 35-50 minutes. The dough dough is covered with a wax board, rolled and the dough is divided into two parts.
- We stretch the dough, weave it with the cake filling, wrap it up, cut medium pieces and cover them with egg, which will make it a beautiful bright yellowish color.
- In a preheated, non-hot oven, bake for 25 to 30 minutes at 160 degrees until the top is beautifully roasted.
Filling:
Coconut oil, erythritol, Dutch cocoa powder are mixed and gradually added to the almond oil / water until it is free of knots.
I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram and Facebook!
The photos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!