Ez tipikusan egy olyan recept,amit bármikor ha elkészítek egy nap sem telik el és máris gyárthatom a következő adagot.
Mindig is nagyon oda voltam a péksüteményekért és nehez is mondok nekik nemet,de ezt az isteni finom Holland kakaóporból készült cukomentes finomságot nyugodt szívvel fogyaszthatom…
( persze mindent mértékkel )
Hozzávalók:
- 1 csipet só
- 1,5 dl kókuszolaj
- 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 db tojás ( tojás nélkül is elkészíthető)
- 10 dkg xilit/gyümölcs cukor/barna cukor
- 3 dkg friss élesztő / 1 csomag szárított élesztő)
- 2-3 dl mandulatej (vagy akár vízzel is el lehet készíten )
Töltelék:
- 0,5 dl kókuszolaj
- 5-6 kanál eritrit/ xilit
- 0,5 dl mandulatej/ 3 ev víz
- 20-22%-os Holland kakaópor
Töltelék:
A kókuszolajat,az eritrint,a Holland kakaóport összekeverjük és fokozatosan hozzá adagoljuk a mandulatejet/vizet addig amíg csomó mentes nem lesz.
Elkészítés:
- A teljes kiőrlésű búzalisztet mély tálba helyezzük és a közepében kis mélyedést képezünk.
- Az élesztőt kevés langyos xilites /gyümölcs cukoros /barna cukoros / mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk ,majd bele öntjük a mélyedésbe és kevés teljes kiőrlésű lisztet keverünk hozzá.
- Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük,majd a langyos élesztős tejet hozzáöntjük.
- Megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk és bedolgozzuk.
- Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz, befejezhetjük a dagasztást.
- A tésztát cipó alakúra formázzuk és megszórjuk lisztel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.
- A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk,átgyúrjuk,majd a tésztát kettő részre osztjuk.
- Kinyújtjuk a tésztát ,megkenjük a kakós töltelékkel,feltekerjük ,közepes darabokat vágunk és a tetejüket lekenjük tojással,ettől szép fényes sárgás színű lesz.
- Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük, 25-30 percig 160 fokon sütjük amíg a teteje szép piroskás nem lesz .
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod!
Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess Instagramon és facebookon is!
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!🙂
Who likes cocoa butter from fine Dutch cocoa powder-Anita SzívósI
Ingredients:
- 1 pinch of salt
- 1.5 dcl of coconut oil
- 40 dkg full wheat flour
- 3 dkg fresh yeast / 1 pack of dried yeast)
- 2-3 dcl of mandulins (or even with water)
- 1 egg (can be made without eggs if someone wants to leave the dough)
- 10 dkg xylitol / fruit sugar / brown sugar
Filling:
- 0.5 dcl of coconut oil
- 5-6 buckets of erythrin / xylitol
- 0.5 dcl of mandulins / 3 water of water
- 20-22% Dutch Powder
Preparation:
- Fully flaking wheat flour is placed in a deep bowl and a small recess is formed in the middle.
- Mix the yeast with a small amount of lukewarm xilite / fruit in sugar / brown sugar / almonds, wait for a few minutes, pour into the well and add a little full flour to it.
- Then the remaining almond oil is melted and the egg yolk shake is mixed and the lukewarm yeast milk is poured.
- Then we start kneading while the coconut oil is gradually added to the dough and worked up. If the dough separates from the dough and becomes a bubble, we can stop kneading.
- The dough is molded into a loaf and sprinkled with flour, then left for 35-50 minutes. The dough dough is covered with a wax board, rolled and the dough is divided into two parts.
- We stretch the dough, weave it with the cake filling, wrap it up, cut medium pieces and cover them with egg, which will make it a beautiful bright yellowish color.
- In a preheated, non-hot oven, bake for 25 to 30 minutes at 160 degrees until the top is beautifully roasted.
Filling:
Coconut oil, erythritol, Dutch cocoa powder are mixed and gradually added to the almond oil / water until it is free of knots.
I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram and Facebook!
The photos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: