Teljes kiőrlésű graham lisztből készült, cukormentes mákos bejgli-ISzívós AnitaI
Az előző bejegyzésemben már megosztottam veletek a diós bejgli receptemet,amit itt most vissza tudtok nézni, ha lemaradtatok volna.
recept/https://anitaszivos.cafeblog.hu/2018/12/23/teljes-kiorlesu-dios-bejgli-iszivos-anitai/
A disó bejgli után most elhoztam nektek a mákos bejgli receptjét is.
Küldöm szeretettel a receptet, és kívánok Nektek áldott, békés ünnepeket!
Hozzávalók:
A tésztához
- 5 dkg xilit
- 1 csipet só
- 2.5 dkg élesztő
- 2 db tojás tojás
- 2 dl mandulatej
- 25 dkg kókuszzsír
- 50 dkg teljes kiőrlésű graham liszt
A mákos töltelékhez
- 1 dl mandulatej
- 25 dkg darált mák
- citrom/narancs reszelt héja
- 15 dkg xilit/folyékony édesítőszer
- mazsola(ízlés szerint,én most nem tettem bele)
A kenéshez
- 1 db tojás
- 1 db tojásfehérje
Elkészítés:
- Langyosítsunk meg 1 dl mandulatejet, rakjunk bele egy teáskanál xilitet, és morzsoljuk bele az élesztőt.
- Pihentessük 10 percig.(de nem szabad felfuttatni)
- A graham lisztet szitáljuk egy tálba, és morzsoljuk össze a felkockázott kókuszzsírt.
- Adjuk hozzá a
- felvert tojást,
- a megkelt élesztőt,
- a xilitet,
- a sót, és,
- a maradék mandulatejet.
5. Jól dolgozzuk össze, majd letakarva, tegyük hűtőbe legalább egy órára.
6.Egy óra múlva vegyük ki a tésztát,osszuk el három részre.
7. Nyújtsuk ki a tésztát(de ügyeljünk a vastagságára) újjnyi vastagra és
8. Kenjük meg a mákos töltelékkel(ha kihült),végül a tészta széleit hajstuk vissza.
9. Rakjuk a bejglit sütőpapírral bélelt tepsibe,a tetejüket kenjük meg tojással.
10. Pihentessük 30 percet meleg helyen,hogy szép márványos színe legyen,
11. Majd kenjük át ismét a tojásfehérjével és szurkáljuk meg,így kisebb eséllyel fog megrepedezni.
12. Előmelegített sütőben, 160 fokon süssük meg 25-30 perc alatt.
Töltelék:
- A mákot,a xilitete/folyékony édesítőszert keverjük össze.
- Forraljunk fel 1 dl mandulatejet, öntsük a mákos keverékre.
- Végül tegyük hozzá a citrom/narancs reszelt héját is.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Whole grain graham flour, sugar-free poppy seed-IAnita SzívósI
In my previous entry I have shared with you the walnut beigli recipe that you can now look back on if you missed.
Recipe / https: //anitaszivos.cafeblog.hu/2018/12/23/teljes-kiorlesu-dios-bejgli-iszivos-anitai/
After the disco bejgli, I have also brought you the recipe for poppy seed.
I send the recipe lovingly and I wish you a blessed, peaceful holiday!
Ingredients:
To the dough
- 5 dkg xylitol
- 1 pinch of salt
- 2.5 dkg of yeast
- 2 egg eggs
- 2 dl of almond juice
- 25 dkg of coconut fat
- 50 dkg of whole grain graham flour
For poppy seed filling
- 25 dkg minced poppy seed
- 1 dl of almond juice raisins (to taste, I have not done it now)
- 2 tablespoons oatmeal flour lemon / orange grated peel
- 15 dkg xylitol / liquid sweetener
- For lubrication
- 1 egg
- 1 egg white
Preparation:
- Lay down 1 dl of almonds, put a teaspoon of xylitol into it and crush the yeast.
- Relax for 10 minutes.
- Graham flour is sieved into a bowl and crushed with coconut fat.
- Add the whipped egg the yeast, xylitol, salt, and the remaining mandelite.
- Work well and cover it, put it in the refrigerator for at least one hour.
- Take the dough in an hour, divide it into three parts.
- Extend the dough (but take care of its thickness) to a new thickness and
- Lubricate with the poppy filling (if it is cold) and finally roll back the edges of the dough.
- Pour the baking tray into baking tray lined with baking paper, lubricate the top with egg.
- Relax for 30 minutes in a warm place to have a nice marble color
- Then grease again with the egg whites and chew them so they have a smaller chance of cracking.
- Bake in preheated oven at 160 degrees for 25-30 minutes.
Filling:
- The poppy, xylitol / liquid sweetener is mixed.
- Boil 1 dl of almond milk, pour into the poppy seed mixture.
- Finally, add the lemon / orange grated shell.
I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂
The photos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram and Facebook!