A bejgli idén karácsonykor sem hiányozhat az asztalról,ezért most hoztam nektek a teljes kiőrlésű graham lisztből készült ,cukormentes változatát.
Minden évben egy picikét izgulok a bejgli miatt,hogy milyen lesz….nehogy megrepedezzen….esetleg kemény legyen a tészta…a teteje szép márványos legyen….és nem utolsó sorban az ízvilága is ízletesre sikerüljön.
Azonban, ha néhány apróságra odafigyelünk mindenki csodájára jár majd!
Fontos,hogy
- a tésztát ne nyújtsuk vékonyra.
- mielőtt sütőbe tesszük szurkáljuk meg a tetejét.
- a töltelék teljesen legyen kihütve, mielőtt elkezdjük a tésztát megtölteni.
- figyelni kell a tölteléknél az arányokra,nehogy a nedvességtől el ázzon a tészta.
- amikor feltekertük,hajtsuk be a tészta két végét.
Az biztos,hogy nehéz nemet mondani,ennek az igazán finom karácsonyi süteménynek,de ha odafigyelünk a mértékletességre nincs miért aggódnunk.
Küldöm szeretettel a receptet, és kívánok Nektek áldott, békés ünnepeket!
Hozzávalók:
5. Jól dolgozzuk össze, majd letakarva, tegyük hűtőbe legalább egy órára.
6.Egy óra múlva vegyük ki a tésztát,osszuk el három részre.
7. Nyújtsuk ki a tésztát(de ügyeljünk a vastagságára) újjnyi vastagra és
8. Kenjük meg a diós töltelékkel(ha kihült),végül a tészta széleit hajstuk vissza.
9. Rakjuk a bejglit sütőpapírral bélelt tepsibe,a tetejüket kenjük meg tojással.
10. Pihentessük 30 percet meleg helyen,hogy szép márványos színe legyen,
11. Majd kenjük át ismét a tojásfehérjével és szurkáljuk meg,így kisebb eséllyel fog megrepedezni.
12. Előmelegített sütőben, 160 fokon süssük meg 25-30 perc alatt.
Töltelék:
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Whole wheat walnut jelly-Anita SzívósI
This year, at the time of the Christmas party, Lullli cannot miss the table, so I have brought you a sugar-free version of wholemeal flour.
Every year I am a little bit excited about the bejgli, what it will be …. not to crack …. maybe tough dough … its top is nice marble …. and last but not least its taste is delicious.
However, if we pay attention to some little things, it will be a miracle for everyone!
It is important that do not thin the dough.
It’s definitely hard to say no to this really delicious Christmas cake, but if we pay attention to moderation we don’t have to worry.
I send the recipe lovingly and I wish you a blessed, peaceful holiday!
Ingredients:
To the dough
For walnut filling
For lubrication
Preparation:
Filling:
I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂
The photos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram and Facebook!