Anita Szívós

Teljes kiőrlésű graham lisztből készült, cukormentes diós bejgli-ISzívós AnitaI

A bejgli idén karácsonykor sem hiányozhat az asztalról,ezért most hoztam nektek a teljes kiőrlésű graham lisztből készült ,cukormentes változatát.

Minden évben egy picikét izgulok a bejgli miatt,hogy milyen lesz….nehogy megrepedezzen….esetleg kemény legyen a tészta…a teteje szép márványos legyen….és nem utolsó sorban az ízvilága is ízletesre sikerüljön.

Azonban, ha néhány apróságra odafigyelünk mindenki csodájára jár majd!

Fontos,hogy

  • a tésztát ne nyújtsuk vékonyra.
  • mielőtt sütőbe tesszük szurkáljuk meg a tetejét.
  • a töltelék teljesen legyen kihütve, mielőtt elkezdjük a tésztát megtölteni.
  • figyelni kell a tölteléknél az arányokra,nehogy a nedvességtől el ázzon a tészta.
  • amikor feltekertük,hajtsuk be a tészta két végét.

 

Az biztos,hogy nehéz nemet mondani,ennek az igazán finom karácsonyi süteménynek,de ha odafigyelünk a mértékletességre nincs miért aggódnunk.

 

Küldöm szeretettel a receptet, és kívánok Nektek áldott, békés ünnepeket!

 

Hozzávalók:

A tésztához

  • 5 dkg xilit
  • 1 csipet só
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 db tojás tojás
  • 2 dl mandulatej
  • 25 dkg kókuszzsír
  • 50 dkg teljes kiőrlésű graham liszt

A diós töltelékhez

  • 25 dkg dió
  • 1 dl mandulatej
  • mazsola(ízlés szerint,én most nem tettem bele)
  • 2 evőkanál zabpehelyliszt
  • citrom/narancs reszelt héja
  • 15 dkg xilit/folyékony édesítőszer

 

A kenéshez

  • 1 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
 

 

Elkészítés:

  1. Langyosítsunk meg 1 dl mandulatejet, rakjunk bele egy teáskanál xilitet, és morzsoljuk bele az élesztőt.
  2. Pihentessük 10 percig.(de nem szabad felfuttatni)
  3. A graham lisztet szitáljuk egy tálba, és morzsoljuk össze a felkockázott kókuszzsírt.
  4. Adjuk hozzá a
  • felvert tojást,
  • a megkelt élesztőt,
  • a xilitet,
  • a sót, és,
  • a maradék mandulatejet.

     5. Jól dolgozzuk össze, majd letakarva, tegyük hűtőbe legalább egy órára.

     6.Egy óra múlva vegyük ki a tésztát,osszuk el három részre.

    7. Nyújtsuk ki a tésztát(de ügyeljünk a vastagságára) újjnyi vastagra és

    8. Kenjük meg a diós töltelékkel(ha kihült),végül a tészta széleit hajstuk vissza.

    9. Rakjuk a bejglit sütőpapírral bélelt tepsibe,a tetejüket kenjük meg tojással.

   10. Pihentessük 30 percet meleg helyen,hogy szép márványos színe legyen,

    11. Majd kenjük át ismét a tojásfehérjével és szurkáljuk meg,így kisebb eséllyel fog megrepedezni.

     12. Előmelegített sütőben, 160 fokon süssük meg 25-30 perc alatt. 

Töltelék:

  1. A diót, a xilitete/folyékony édesítőszert keverjük össze.
  2. Forraljunk fel 1 dl mandulatejet, öntsük a diós keverékre,adjuk hozzá a 2 evőkanál zabpehelylisztet,
  3. Végül tegyük hozzá a citrom/narancs reszelt héját is.

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!
 

 

 


 

Whole wheat walnut jelly-Anita SzívósI

This year, at the time of the Christmas party, Lullli cannot miss the table, so I have brought you a sugar-free version of wholemeal flour.

Every year I am a little bit excited about the bejgli, what it will be …. not to crack …. maybe tough dough … its top is nice marble …. and last but not least its taste is delicious.

However, if we pay attention to some little things, it will be a miracle for everyone!

It is important that do not thin the dough.

  • before we put the roast in the oven.
  • the filling should be completely drained before we start filling the dough.
  • attention should be paid to the proportions in the filling so that the dough does not get wet from the moisture.
  • when we rolled up, fold the two ends of the dough.

It’s definitely hard to say no to this really delicious Christmas cake, but if we pay attention to moderation we don’t have to worry.

I send the recipe lovingly and I wish you a blessed, peaceful holiday!

Ingredients:

To the dough

  • 5 dkg xylitol
  • 1 pinch of salt
  • 2.5 dkg of yeast
  • 2 egg eggs
  • 2 dl of almond juice
  • 25 dkg of coconut fat
  • 50 dkg of whole grain graham flour

For walnut filling

  • 25 dkg nuts
  • 1 dl of almond juice raisins (to taste, I have not done it now)
  • 2 tablespoons oatmeal flour lemon / orange grated peel
  • 15 dkg xylitol / liquid sweetener

For lubrication

  • 1 egg
  • 1 egg white

Preparation:

  1. Lay down 1 dl of almonds, put a teaspoon of xylitol into it and crush the yeast.
  2. Relax for 10 minutes.
  3. Graham flour is sieved into a bowl and crushed with coconut fat.
  4. Add the whipped egg the yeast, xylitol, salt, and the remaining mandelite.
  5.  Work well and cover it, put it in the refrigerator for at least one hour.
  6.  Take the dough in an hour, divide it into three parts.
  7. Extend the dough (but take care of its thickness) to a new thickness and
  8.  Lubricate with the walnut filling (if it has cooled down) and finally roll back the edges of the dough.
  9. Pour the baking tray into baking tray lined with baking paper, lubricate the top with egg.
  10.  Relax for 30 minutes in a warm place to have a nice marble color
  11. Then grease again with the egg whites and chew them so they have a smaller chance of cracking.
  12.  Bake in preheated oven at 160 degrees for 25-30 minutes.
  13.  

Filling:

  1. Mix the nuts, xylitol / liquid sweetener.
  2. Boil 1 dl of almond milk, pour on the walnut mixture, add 2 tablespoons of oatmeal flour, Finally, add the lemon / orange grated shell.

 

I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂

The photos on this site are the property of the author!

Their use is subject to authorization!

If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram and Facebook!


 

 


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!