Anita Szívós

Teljes kiőrlésű lekváros linzer-ISzívós AnitaI

Most,hogy ilyen gyorsan közeledünk a karácsonyhoz,elkezdtem összeírni azokat a süteményeket,amiket idén biztosan elkészítek,de csakis egészséges alapanyagokból.

A lekváros linzer biztosan szerepelni fog a listámon,hiszen számomra egy nagyon kedves recept amit még nagymamától valamint édesanyámtól tanultam fehérliszttel és cukorral elkészítve.

Az életmódváltásom során ezt a kettő alapanyagot már rég száműztem a konyhából és az étkezéseimből,de a finom sütiknek nehéz nemet mondani főként károcsonkor,ezért most egy olyan változatát hoztam el nektek,ami teljesen egészséges alapanyagokból van elkészítve.

Karácsonykor senki sem diétázik,mindenki szeret jókat enni és inni,viszont a mértékletességre fontos,hogy ilyenkor is odafigyeljünk,legyen szó fehér lisztes,cukros illetve egészséges ,teljes kiőrlésű ételekről,hogy a 2019-es évi fogadalmaink között ne szerepeljen a “Jövőre lefogyok,odafigyelek,változtatok”és társai mondatok!

 

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 1,5 dcl kókusztej
  • reszelt citromhéj
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt / kókuszliszt
  • 1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit,xilit,stevia,folyékony édesítőszer)

Töltelék:

  • Házi készítésű cukormentes lekvár/barack,málna,eper,)ízlés szerint

Recept / https://anitaszivos.cafeblog.hu/2018/10/17/hazi-almalekvar-egeszsegessen-elkeszitve-iszivos-anitai/

Elkészítés:

  1. Az omlós tésztához a teljeskiőrlésű lisztet ,a sót,a kókuszzsírt,a kókusztejet, a sütőport és a  folyékony édesítőszert kézzel elmorzsoljuk,majd összedolgozzuk az alapanyagokat.
  2. Az omlós tésztát újjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd a csillag vagy virág forma segítségével kiszagatjuk a tésztát.
  3. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  4. Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük,160 °C fokon 20 percen át 
    sütjük, amíg a teteje szép piroskás nem lesz .
  5. A tésztát akkor tőltjük meg ha teljesen kihült.

 

 

 

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!
 

 

 


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!