Most,hogy ilyen gyorsan közeledünk a karácsonyhoz,elkezdtem összeírni azokat a süteményeket,amiket idén biztosan elkészítek,de csakis egészséges alapanyagokból.
A lekváros linzer biztosan szerepelni fog a listámon,hiszen számomra egy nagyon kedves recept amit még nagymamától valamint édesanyámtól tanultam fehérliszttel és cukorral elkészítve.
Az életmódváltásom során ezt a kettő alapanyagot már rég száműztem a konyhából és az étkezéseimből,de a finom sütiknek nehéz nemet mondani főként károcsonkor,ezért most egy olyan változatát hoztam el nektek,ami teljesen egészséges alapanyagokból van elkészítve.
Karácsonykor senki sem diétázik,mindenki szeret jókat enni és inni,viszont a mértékletességre fontos,hogy ilyenkor is odafigyeljünk,legyen szó fehér lisztes,cukros illetve egészséges ,teljes kiőrlésű ételekről,hogy a 2019-es évi fogadalmaink között ne szerepeljen a “Jövőre lefogyok,odafigyelek,változtatok”és társai mondatok!
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1,5 dcl kókusztej
- reszelt citromhéj
- 10 dkg kókuszzsír
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt / kókuszliszt
- 1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit,xilit,stevia,folyékony édesítőszer)
Töltelék:
- Házi készítésű cukormentes lekvár/barack,málna,eper,)ízlés szerint
Recept / https://anitaszivos.cafeblog.hu/2018/10/17/hazi-almalekvar-egeszsegessen-elkeszitve-iszivos-anitai/
Elkészítés:
- Az omlós tésztához a teljeskiőrlésű lisztet ,a sót,a kókuszzsírt,a kókusztejet, a sütőport és a folyékony édesítőszert kézzel elmorzsoljuk,majd összedolgozzuk az alapanyagokat.
- Az omlós tésztát újjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd a csillag vagy virág forma segítségével kiszagatjuk a tésztát.
- Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük,160 °C fokon 20 percen át
sütjük, amíg a teteje szép piroskás nem lesz . - A tésztát akkor tőltjük meg ha teljesen kihült.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: