A gyümölcsös mini pizza receptem után,most ismételten egy igazán kreatív és egészséges alapanyagokból álló finomásgot hoztam nektek de,hogy legyen egy kis változatosság is,így most a mini pizza receptemet osztom meg veletek,amiken nem gyümölcsök,hanem zöldségek és egyéb finomásgok találhatóak.
Ez a recept azért is egy nagy kedvencem mert a feltéteket ízlésem szerint válogathatom,legyen szó zöldségekről vagy sovány húsokról.
Kiváló ebédre is, és ami a legjobb,hogy egészséges alapanyagokból készül így nyugodt szívvel beépíthetjük akár egy vacsorai étkezésbe is.
Az elkészítése egyeltalán nem nehéz,így percek alatt el lehet készíteni és még a gyerekek kedvenceis lehet,hiszen a mini pizzáinkra olyan finomságokat rakhatunk, ami ízvilágunknak megfelel.
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 2 dkg élesztő
- 2 dl mandulatej
- 0,5 dcl kókuszolaj
- 1 evőkanál szűz olivaolaj
- 40 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 5 dkg xilit/gyümölcs cukor/barna cukor
Feltéthez:
- répa
- borsó
- karfiól
- gomba
- 2 csipet bors
- 1tk friss petrezselyem
- 3 dcl paradicsom szósz
- 1 db lilahagyma/póréhagyma
Szósz:
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
- 1 tk bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1tk friss petrezselyem
- 3 dcl paradicsom szósz
UI: ízlés szerint gazdagíthatjuk pizzánkat sovány hússal,egyéb egészséges feltétekkel.
Szósz elkészítése:
A paradicsomszószt,az oregánot,a petrezselymet,a bazsalikomot ,a sót,a borst kikeverem.
Tészta elkészítése:
- A teljeskiörlésű búzalisztet mély tálba helyezzük és a közepében kis mélyedést képezünk.
- Az élesztőt kevés langyos xilites/mézes vagy /barna cukros/ mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk , majd bele öntjük a mélyedésbe és kevés lisztet keverünk hozzá.
- Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük,majd a langyos élesztős mandulatejet is hozzáöntjük.
- Majd megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk és bedolgozzuk.
- Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz,befejezhetjük a dagasztást.
- A tésztát cipó alakúra formázzuk és megszórjuk liszttel, majd 15-20 percig kelni hagyjuk.
- A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk,átgyúrjuk és kör alakot formázunk.
- Egy pohár/bögre segítségével 5-6 db kis kört szaggatunk,majd 10 percre betesszük elősütni a tésztákat.
- Végül megkenjük a szósszal és rá tesszük a feltéteket.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Mini pizzas are healthy-IAnita SzívósI
After the fruity mini pizza recipe, I’ve brought you a really good selection of creative and healthy ingredients, but there is also a variety of varieties, so now I’m sharing the mini pizza recipe with no fruits but vegetables and other delicacies.
This recipe is also a big favorite because I choose the ingredients according to my taste, whether it is vegetables or lean meats. It’s also great for lunch, and it’s best to be made from healthy ingredients so we can incorporate it with a relaxed heart even for dinner meals.
Making it is not difficult at the same time, so it can be made in minutes and even the kids can enjoy it, because we can put on our mini pizzas delicacies that match our taste.
Ingredients:
- 1 egg
- 1 pinch of salt
- 2 dkg yeast
- 2 dl almond
- 0.5 dcl of coconut oil
- 1 tablespoon of virgin olive oil
- 40 dkg full wheat flour
- 5 dkg xylitol / fruit sugar / brown sugar
Prerequisite:
- carrot pea cauliflower mushroom
- 2 pinks of pepper
- 1 fresh parsley
- 3 dcl tomato sauce 1 red onion / leek
Sauce:
- 2 pinch of salt
- 2 pinks of pepper
- 1 tsp basil
- 1 teaspoon oregano
- 1 fresh parsley
- 3 dcl tomato sauce
As you like, we can enrich our pizza with lean meat and other healthy ingredients.
Making pasta:
- Fully flaking wheat flour is placed in a deep bowl and a small recess is formed in the middle.
- Mix the yeast with a little lukewarm xilite / honey or brown sugar / mandula, wait for a few minutes, pour into the well and add some flour.
- Then, the remaining almond oil is melted and the egg yolk is mixed and then poured lukewarm yeast almond oil.
- Then we start kneading while the coconut oil is gradually added to the dough and processed.
- If the dough separates from the dough and becomes a bubble, we can stop kneading. Form the dough in a loaf shape and sprinkle with flour, then leave for 15 to 20 minutes.
- The dough is dotted on a wicker board, rolled and form a circular shape.
- Using a glass of mug, we cut 5 to 6 small pieces, and then pasta for 10 minutes.
- Finally, we weave it with the sauce and put the condiments on it.
I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂
The photos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram and Facebook!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: