Minden évben október vége felé beindul nálam az őszi lekvár befőzés időszaka,amikor a szezon gyümölcsökből finom cukor mentes házi lekvárt készítek.
Sokféle ízű lekvárt lehet főzni,ilyenkor ősszel még a sütőtök lekvár is igen népszerű,de ami nálunk tuti,hogy minden évben hagyományosan a reggeli teljes kiőrlésű kalács mellé nélkülözhetetlen az pedig: az almás-fahéjas lekvár.
Egy kis üvegbe szoktam tárolni őket,amit felőltöztetek az ízlésem szerint kis díszekkel és egyéb kiegészítőkkel,ezért nem csak,hogy nagyon jól jön mindig,hanem ajándékba is kitűnően megállja a helyét.
Karácsonykor nagyon szeretek olyan dolgot ajándékozni, ami szívből jövő és biztosan emlékezni fog rám az a személy akinek készítem,ezért a házi lekváromat is nagyon sokszor oda csempészem az ajándékokhoz,hiszen nincs is jobb a házilag készített dolgoknál.
Megéri kipróbálni 🙂
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Home apple juice is prepared for health-IAnita SzívósI
Every year, towards the end of October, the season of autumn jam is started, when I prepare a fine sugar-free homemade jam from the season’s fruits.
A wide range of flavors can be cooked, and in autumn the pumpkin jam is also very popular, but it is ours that every year, traditionally, it is indispensable for breakfast full-grain cabbage, this is apple cinnamon jam.
I store them in a small ornate bottle that you have topped with small ornaments and other accessories, so not only does it always come in very well, it also stands out as a good gift. At Christmas I really like to give something that is heartfelt and sure to remember the person I make it, so I also smuggle my homemade appetite for gifts, as there is nothing better about home made things.
It’s worth trying out 🙂
Ingredients:
Preparation:
I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂
The photos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram and Facebook!