Anita Szívós

Házi almalekvár egészségesen elkészítve-ISzívós AnitaI

Minden évben október vége felé beindul nálam az őszi lekvár befőzés időszaka,amikor a szezon gyümölcsökből finom cukor mentes házi lekvárt készítek.

Sokféle ízű lekvárt lehet főzni,ilyenkor ősszel még a sütőtök lekvár is igen népszerű,de ami nálunk tuti,hogy minden évben hagyományosan a reggeli teljes kiőrlésű kalács mellé nélkülözhetetlen az pedig: az almás-fahéjas lekvár.

Egy kis üvegbe szoktam tárolni őket,amit felőltöztetek az ízlésem szerint kis díszekkel és egyéb kiegészítőkkel,ezért nem csak,hogy nagyon jól jön mindig,hanem ajándékba is kitűnően megállja a helyét.

Karácsonykor nagyon szeretek olyan dolgot ajándékozni, ami szívből jövő és biztosan emlékezni fog rám az a személy akinek készítem,ezért a házi lekváromat is nagyon sokszor oda csempészem az ajándékokhoz,hiszen nincs is jobb a házilag készített dolgoknál.

Megéri kipróbálni 🙂 

 

Hozzávalók: 

  • 0,5 kg alma (fontos a gyümölcs inősége!)
  • 15 dkg nyírfacukor/ barna nádcukor/méz 
  • 3 teáskanál fahéj

 

Elkészítés:

  1. Az almákat hámozzuk meg,reszeljük le,majd tegyük bele egy edénybe.
  2. Amikor melegszik adjuk hozzá a xilitet és a fahéjat.
  3. A lekvárt folyamatosan keverni kell, amíg készítjük nehogy oda égjen!
  4. A lekváron ha főzés közben hab keletkezik,akkor szedjük le!
  5. Az üvegeket a lekvárok betöltése előtt forrásban lévő vízbe kell tenni.
  6. Amikor levettük a tűzről,pár másodpercig hagyjuk pihenni a lekvárt.
  7. A forró lekvárt óvatosan,kis adagokkal töltsük bele az üvegbe.
  8. Az üveget egy kicsit rázzuk meg,hogy a maradék levegő távozzon,majd ha felszabadult egy kis hely, töltsünk még bele,majd jól zárjuk le az üveget.
  9. A lekvárt felbontás után hűtőbe tároljuk tovább!

 

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂 

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon  és facebookon is!
 

 

 


 

Home apple juice is prepared for health-IAnita SzívósI

 

Every year, towards the end of October, the season of autumn jam is started, when I prepare a fine sugar-free homemade jam from the season’s fruits.

A wide range of flavors can be cooked, and in autumn the pumpkin jam is also very popular, but it is ours that every year, traditionally, it is indispensable for breakfast full-grain cabbage, this is apple cinnamon jam.

I store them in a small ornate bottle that you have topped with small ornaments and other accessories, so not only does it always come in very well, it also stands out as a good gift. At Christmas I really like to give something that is heartfelt and sure to remember the person I make it, so I also smuggle my homemade appetite for gifts, as there is nothing better about home made things.

It’s worth trying out 🙂

 

Ingredients:

  • 0.5 kg apples (important for fruit quality!)
  • 15 dkg birch facuccia / brown cane sugar / honey
  • 3 teaspoon of cinnamon

 

Preparation:

  1. Peel the apples, peel them and put them in a bowl.
  2. When heating, add xylitol.
  3. When heating, add xylitol and cinnamon.
  4. The jam must be stirred continuously until prepared to burn.
  5. During the cooking process a foam is formed in the jam, then take it off!
  6. Bottles should be put into boiling water before filling jams.
  7. When we remove it from the fire, allow the jam to rest for a few seconds.
  8. Prepare the hot jam carefully with small portions into the bottle.
  9. Shake the bottle a little to leave the remaining air and then, if a small space is released, fill in it and close the bottle well.
  10. After the jam jam is stored in the refrigerator!

 

I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂

The photos on this site are the property of the author!

Their use is subject to authorization!

If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram and Facebook!


 

 


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!