Sütőtökös almás-fahéjas zabpelyhes pite-ISzívós AnitaI
Tészta:
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1,5 dcl kókusztej
- 10 dkg kókuszzsír
- 1 tojás + a kenéshez
- 3 ek nagyszemű zab
- 1 ek pépesített sütőtök
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit, stevia,folyékony édesítőszer)
Töltelék
- 2 tk. őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 kg hámozott reszelt alma,
- 1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit, stevia,folyékony édesítőszer)
Töltelék:
- Az almatöltelékhez az almákat megtisztítjuk, a magházukat eltávolítjuk,lereszeljük.
- Egy szűrőbe tesszük, hogy a lé nagy része le csorogjon.
- A maradék levet kinyomkodjuk az almából, majd összekeverjük a gyümölcshúst a fahéjjal és a folyékony édesítővel.
- Hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat, és kicsit állni hagyjuk.
Tészta:
- A sütőtök héját leszedjük,majd közepesre darabokra vágjuk és 25-30 percen át puhára főzzük.
- Ezután a puha sütőtököket villával,vagy botmixer segítségével összetörjük.
- Az omlós tésztához a teljeskiőrlésű lisztet ,a sót, a kókuszzsírt,a kókusztejet, a sütőport,a nagyszemű zabot,a pépesített sütőtököt és a folyékony édesítőszert kézzel elmorzsoljuk,majd összedolgozzuk az alapanyagokat.
- Az omlós tésztát újjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket.
- Végül a maradék tésztából rácsokat csinálunk,majd lekenjük őket a felvert tojással.
- Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük,160 °C fokon 25-30 percen át
sütjük, amíg a teteje szép piroskás nem lesz .
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Pumpkin-shaped apple-cinnamon oatmeal pie-IAnita SzívósI
Dough:
- 1 pinch of salt
- 1 tb baking powder
- 1.5 dcl of coconut milk
- 10 dkg of coconut fat 1 egg + for lubrication
- 3 ounce oats 1 cup of pumpkin pumpkin
- 30 dkg of whole wheat flour Sweeteners (eg erythrit, stevia, liquid sweeteners)
- suitable for 1 tablespoon sugar
Filling
- 2 tk. ground cinnamon
- 1 lemon grated skin and juice
- 1 kg of peeled grated apples,
- Sweeteners (eg erythrit, stevia, liquid sweeteners) suitable for 1 tablespoon sugar
Filling:
- The apple stuffs are cleansed for apple juice, their seeds removed and grated.
- We put it in a filter so that most of the juice drops.
- Extract the remaining juice from the apple and mix the fruit with the cinnamon and the liquid sweetener.
- Add lemon juice, lemon peel, and leave it a bit.
Dough:
-
Peel the shell of the pumpkin, cut it into medium pieces and cook for 25-30 minutes. Then soft puffs are broken by a fork or botmixer.
-
To the dough, grind whole wheat flour, salt, coconut fat, coconut milk, baking powder, large oyster oats, fried baking pans and liquid sweeteners by hand and then mix the ingredients.
- The thin dough is provided with a new thickness and placed in a baking sheet filled with baking paper.
- We distribute the apple filling equally.
- Finally, we make grids from the remaining dough and lick them with the beaten egg.
- We put it in a preheated, non-hot oven at 160 ° C for 25-30 minutes bake until the top of it is beautiful.
I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram and Facebook!
The photos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!