Tészta:
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1,5 dcl kókusztej
- 10 dkg kókuszzsír
- 1 tojás + a kenéshez
- 3 ek nagyszemű zab
- 1 ek pépesített sütőtök
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit, stevia,folyékony édesítőszer)
Töltelék
- 2 tk. őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 kg hámozott reszelt alma,
- 1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit, stevia,folyékony édesítőszer)
Töltelék:
- Az almatöltelékhez az almákat megtisztítjuk, a magházukat eltávolítjuk,lereszeljük.
- Egy szűrőbe tesszük, hogy a lé nagy része le csorogjon.
- A maradék levet kinyomkodjuk az almából, majd összekeverjük a gyümölcshúst a fahéjjal és a folyékony édesítővel.
- Hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat, és kicsit állni hagyjuk.
Tészta:
- A sütőtök héját leszedjük,majd közepesre darabokra vágjuk és 25-30 percen át puhára főzzük.
- Ezután a puha sütőtököket villával,vagy botmixer segítségével összetörjük.
- Az omlós tésztához a teljeskiőrlésű lisztet ,a sót, a kókuszzsírt,a kókusztejet, a sütőport,a nagyszemű zabot,a pépesített sütőtököt és a folyékony édesítőszert kézzel elmorzsoljuk,majd összedolgozzuk az alapanyagokat.
- Az omlós tésztát újjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket.
- Végül a maradék tésztából rácsokat csinálunk,majd lekenjük őket a felvert tojással.
- Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük,160 °C fokon 25-30 percen át
sütjük, amíg a teteje szép piroskás nem lesz .
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Pumpkin-shaped apple-cinnamon oatmeal pie-IAnita SzívósI
Dough:
- 1 pinch of salt
- 1 tb baking powder
- 1.5 dcl of coconut milk
- 10 dkg of coconut fat 1 egg + for lubrication
- 3 ounce oats 1 cup of pumpkin pumpkin
- 30 dkg of whole wheat flour Sweeteners (eg erythrit, stevia, liquid sweeteners)
- suitable for 1 tablespoon sugar
Filling
- 2 tk. ground cinnamon
- 1 lemon grated skin and juice
- 1 kg of peeled grated apples,
- Sweeteners (eg erythrit, stevia, liquid sweeteners) suitable for 1 tablespoon sugar
Filling:
- The apple stuffs are cleansed for apple juice, their seeds removed and grated.
- We put it in a filter so that most of the juice drops.
- Extract the remaining juice from the apple and mix the fruit with the cinnamon and the liquid sweetener.
- Add lemon juice, lemon peel, and leave it a bit.
Dough:
-
Peel the shell of the pumpkin, cut it into medium pieces and cook for 25-30 minutes. Then soft puffs are broken by a fork or botmixer.
-
To the dough, grind whole wheat flour, salt, coconut fat, coconut milk, baking powder, large oyster oats, fried baking pans and liquid sweeteners by hand and then mix the ingredients.
- The thin dough is provided with a new thickness and placed in a baking sheet filled with baking paper.
- We distribute the apple filling equally.
- Finally, we make grids from the remaining dough and lick them with the beaten egg.
- We put it in a preheated, non-hot oven at 160 ° C for 25-30 minutes bake until the top of it is beautiful.
I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram and Facebook!
The photos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: