Ki tudna ellenállni egy omlós almás-fahéjas lepénynek?-I Szívós Anita I
Ki tudna ellenállni egy omlós almás-fahéjas lepénynek?
Én biztosan nem tudnék nemet mondani,ráadásul egyszerű,gyorsan elkészíthető és ha a lenti recept alapján készítjük, bűntetlenül ehetünk belőle.
A fehér liszt helyett, teljes kiőrlésű lisztet használok,ami miatt bevalom egy kicsit izgultam,de a teljes kiőrlésű liszttel, isteni finom,omlós tészta készült belőle.
Bátran ajánlom mindenkinek!
Tészta:
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1,5 dcl kókusztej
- 10 dkg kókuszzsír
- 1 tojás + a kenéshez
- 0,5 kg teljes kiőrlésű liszt
- 1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit, stevia,folyékony édesítőszer)
Töltelék
- 2 tk. őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 kg hámozott reszelt alma,
- 1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit, stevia,folyékony édesítőszer)
Töltelék:
- Az almatöltelékhez az almákat megtisztítjuk, a magházukat eltávolítjuk,lereszeljük.
- Egy szűrőbe tesszük, hogy a lé nagy része le csorogjon.
- A maradék levet kinyomkodjuk az almából, majd összekeverjük a gyümölcshúst a fahéjjal és a folyékony édesítővel.
- Hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat, és kicsit állni hagyjuk.
Tészta:
- Az omlós tésztához a teljeskiőrlésű lisztet ,a sót, a kókuszzsírt,a kókusztejet, a sütőport,és a folyékony édesítőszert kézzel elmorzsoljuk,majd összedolgozzuk az alapanyagokat.
- Az omlós tésztát két részre osztjuk, az egyiket vastagabra (az alsó lapot) nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket és beborítjuk a másik tésztalappal.
- Végül a maradék tésztából rácsokat csinálunk,majd lekenjük őket a felvert tojással.
- Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük,160 °C fokon 25-30 percen át
sütjük, amíg a teteje szép piroskás nem lesz .
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Smooth cinnamon-apple pie- I Szívós Anita I
Can you withstand a cinnamon apple pie?
I certainly can not say no, it’s simple, quick to make, and if prepared under the recipe below, we can eat it without a knife.
Instead of white flour, I use whole wheat flour, which makes me a little nervous, but made with whole wheat flour, a divine delicate, dull pasta.
I would definitely recommend it to everyone!
Dough:
- 1 pinch of salt
- 1 tb baking powder
- 1.5 dcl of coconut milk
- 10 dkg of coconut fat
- 1 egg + for lubrication
- 0.5 kg of whole wheat flour
- Sweeteners (eg erythrit, stevia, liquid sweeteners) suitable for 1 tablespoon sugar
Filling
- 2 tk. ground cinnamon
- 1 lemon grated skin and juice
- 1 kg of peeled grated apples,
- Sweeteners (eg erythrit, stevia, liquid sweeteners) suitable for 1 tablespoon sugar
Filling:
- The apple stuffs are cleansed for apple juice, their seeds removed and grated.
- We put it in a filter so that most of the juice drops.
- Extract the remaining juice from the apple and mix the fruit with the cinnamon and the liquid sweetener.
- Add lemon juice, lemon peel, and leave it a bit.
Dough:
- For smooth dough, grate full-flour, salt, coconut fat, coconut milk, baking powder and liquid sweetener by hand and then mix the ingredients.
- The dough is divided into two parts, one is thickened (the bottom plate) and placed in a baking sheet filled with baking paper.
- We distribute the apple filling equally and cover it with the other dough base.
- Finally, we make grids from the remaining dough and lick them with the beaten egg.
- We put it in a preheated, non-hot oven at 160 ° C for 25-30 minutes bake until the top of it is beautiful.
I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂
The photos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram!