Ki tudna ellenállni egy omlós almás-fahéjas lepénynek?
Én biztosan nem tudnék nemet mondani,ráadásul egyszerű,gyorsan elkészíthető és ha a lenti recept alapján készítjük, bűntetlenül ehetünk belőle.
A fehér liszt helyett, teljes kiőrlésű lisztet használok,ami miatt bevalom egy kicsit izgultam,de a teljes kiőrlésű liszttel, isteni finom,omlós tészta készült belőle.
Bátran ajánlom mindenkinek!
Tészta:
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1,5 dcl kókusztej
- 10 dkg kókuszzsír
- 1 tojás + a kenéshez
- 0,5 kg teljes kiőrlésű liszt
- 1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit, stevia,folyékony édesítőszer)
Töltelék
- 2 tk. őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 kg hámozott reszelt alma,
- 1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit, stevia,folyékony édesítőszer)
Töltelék:
- Az almatöltelékhez az almákat megtisztítjuk, a magházukat eltávolítjuk,lereszeljük.
- Egy szűrőbe tesszük, hogy a lé nagy része le csorogjon.
- A maradék levet kinyomkodjuk az almából, majd összekeverjük a gyümölcshúst a fahéjjal és a folyékony édesítővel.
- Hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat, és kicsit állni hagyjuk.
Tészta:
- Az omlós tésztához a teljeskiőrlésű lisztet ,a sót, a kókuszzsírt,a kókusztejet, a sütőport,és a folyékony édesítőszert kézzel elmorzsoljuk,majd összedolgozzuk az alapanyagokat.
- Az omlós tésztát két részre osztjuk, az egyiket vastagabra (az alsó lapot) nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket és beborítjuk a másik tésztalappal.
- Végül a maradék tésztából rácsokat csinálunk,majd lekenjük őket a felvert tojással.
- Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük,160 °C fokon 25-30 percen át
sütjük, amíg a teteje szép piroskás nem lesz .
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
Smooth cinnamon-apple pie- I Szívós Anita I
Can you withstand a cinnamon apple pie?
I certainly can not say no, it’s simple, quick to make, and if prepared under the recipe below, we can eat it without a knife.
Instead of white flour, I use whole wheat flour, which makes me a little nervous, but made with whole wheat flour, a divine delicate, dull pasta.
I would definitely recommend it to everyone!
Dough:
- 1 pinch of salt
- 1 tb baking powder
- 1.5 dcl of coconut milk
- 10 dkg of coconut fat
- 1 egg + for lubrication
- 0.5 kg of whole wheat flour
- Sweeteners (eg erythrit, stevia, liquid sweeteners) suitable for 1 tablespoon sugar
Filling
- 2 tk. ground cinnamon
- 1 lemon grated skin and juice
- 1 kg of peeled grated apples,
- Sweeteners (eg erythrit, stevia, liquid sweeteners) suitable for 1 tablespoon sugar
Filling:
- The apple stuffs are cleansed for apple juice, their seeds removed and grated.
- We put it in a filter so that most of the juice drops.
- Extract the remaining juice from the apple and mix the fruit with the cinnamon and the liquid sweetener.
- Add lemon juice, lemon peel, and leave it a bit.
Dough:
- For smooth dough, grate full-flour, salt, coconut fat, coconut milk, baking powder and liquid sweetener by hand and then mix the ingredients.
- The dough is divided into two parts, one is thickened (the bottom plate) and placed in a baking sheet filled with baking paper.
- We distribute the apple filling equally and cover it with the other dough base.
- Finally, we make grids from the remaining dough and lick them with the beaten egg.
- We put it in a preheated, non-hot oven at 160 ° C for 25-30 minutes bake until the top of it is beautiful.
I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂
The photos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: