Csupa csokis csokibokor kókusszal és Holland kakaóval-I Szívós Anita I
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 1,5 dcl kókuszolaj
- 5 evőkanál kókuszreszelék
- 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg xilit/gyümölcs cukor/barna cukor
- 3 dkg friss élesztő / 1 csomag szárított élesztő)
- 2 dl kókusztej
Töltelék:
- 0,5 dl kókuszolaj
- 5-6 kanál eritrin/ xilit
- 1 dl mandulatej
- 4 ek 20-22%-os Holland kakaópor
Elkészítés:
- A teljes kiőrlésű búzalisztet mély tálba helyezzük.
- Hozzáadjuk a 2 db tojást,a csipet sót,a kókuszolajat és összedolgozzuk őket.
- Az élesztőt kevés langyos xilites /gyümölcs cukoros /barna cukoros / kókusztejben elkeverjük, pár percet várunk ,majd hozzá öntjük a liszthez.
- Megkezdjük a dagasztást.
- Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz, befejezhetjük a dagasztást.
- Cipó alakúra formázzuk,megszórjuk lisztel, majd 30-40 percig kelni hagyjuk.
- A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk,átgyúrjuk,majd kettő részre osztjuk.
- Az egyik fél tésztát mégegyszer félbe vágjuk és a másikat félre tesszül.
- Kinyújtjuk,formára vágjuk majd jöhet a másik felével is úgyan ez.
- Az egyik fél kész tésztát megkenjük csokival,majd rá helyezzük a másikat és azt is megkenjük a kakaós töltelékke.
- Feltekerjük ,közepes darabokat vágunk.
- A tetejét megszorjuk kókuszreszelékkel.
- Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük,180 °C fokon 40-45 percen át
sütjük, amíg a teteje szép piroskás nem lesz .
/ A maradék tésztával ismételjük meg ezeket a folyamtokat,hogy minél nagyobb csokibokrunk legyen/
Az oldalon található fotók,videók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess Instagramon is!
Whole chocolate cocktail and Holland cocoa – I Anita Szívós I
Ingredients:
- 2 eggs
- 1 pinch of salt
- 1.5 dcl of coconut oil
- 5 tablespoons coconut juice
- 40 dkg of whole wheat flour
- 10 dkg xylitol / fruit sugar / brown sugar
- 3 dkg fresh yeast /
- 1 pack of dried yeast)
- 2 dl of coconut milk
Filling:
- 0.5 dl of coconut oil
- 5-6 buckets of erythrin / xylitol
- 1 dl mandul
- 4 tablespoons 20-22% Dutch cocoa powder
Preparation:
- Whole wheat flour is placed in a deep bowl.
- Add 2 eggs, pinch salt, coconut oil and combine them.
- Mix the yeast with little lukewarm xilite / fruit in sugar / brown sugar / coconut milk, wait for a few minutes and pour into the flour.
- We start kneading.
- If the dough separates from the dough and becomes a bubble, we can stop kneading.
- Form a lump, sprinkle with flour and leave for 30 to 40 minutes.
- The dough is dotted on a wicker board, rolled and then divided into two pieces.
- One half of the dough is cut again and the other half is cut off.
- We stretch it, cut it into shape and it will come with the other half as well.
- Brush one of the ready-made doughs with chocolate, then place the other one on and cake the cocoa filler.
- We roll, we cut medium pieces.
- Multiply the top with coconut.
- Preheated, not too hot, 180 ° C for 40-45 minutes bake until the top of it is beautiful.
/Repeat these processes with the remaining noodles to get the bigger chocolate block /
The photos,videos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram!