Anita Szívós

Csupa csokis csokibokor kókusszal és Holland kakaóval-I Szívós Anita I

Hozzávalók:

  • 2 db tojás 
  • 1 csipet só
  • 1,5 dcl kókuszolaj
  • 5 evőkanál kókuszreszelék
  • 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg xilit/gyümölcs cukor/barna cukor 
  • 3 dkg friss élesztő /  1 csomag szárított élesztő)
  • 2 dl kókusztej 

 

Töltelék:

  • 0,5 dl kókuszolaj
  • 5-6 kanál eritrin/ xilit
  • 1 dl mandulatej
  • 4 ek 20-22%-os Holland kakaópor

Elkészítés:

  1. A teljes kiőrlésű búzalisztet mély tálba helyezzük.
  2. Hozzáadjuk a 2 db tojást,a csipet sót,a kókuszolajat és összedolgozzuk őket.
  3. Az élesztőt kevés langyos xilites /gyümölcs cukoros /barna cukoros / kókusztejben elkeverjük, pár percet várunk ,majd hozzá öntjük a liszthez.
  4. Megkezdjük a dagasztást.
  5. Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz, befejezhetjük a dagasztást.
  6. Cipó alakúra formázzuk,megszórjuk lisztel, majd 30-40 percig kelni hagyjuk.
  7. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk,átgyúrjuk,majd kettő részre osztjuk.
  8. Az egyik fél tésztát mégegyszer félbe vágjuk és a másikat félre tesszül.
  9. Kinyújtjuk,formára vágjuk majd jöhet a másik felével is úgyan ez.
  10. Az egyik fél kész tésztát megkenjük csokival,majd rá helyezzük a másikat és azt is megkenjük a kakaós töltelékke.
  11. Feltekerjük ,közepes darabokat vágunk.
  12. A tetejét megszorjuk kókuszreszelékkel.
  13. Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük,180 °C fokon 40-45 percen át 
    sütjük, amíg a teteje szép piroskás nem lesz .

 / A maradék tésztával ismételjük meg ezeket a folyamtokat,hogy minél nagyobb csokibokrunk legyen/ 

 

 

Az oldalon található fotók,videók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

   


Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon is!

 

 


Whole chocolate cocktail and Holland cocoa – I Anita Szívós  I

 

Ingredients:

  • 2 eggs
  • 1 pinch of salt
  • 1.5 dcl of coconut oil
  • 5 tablespoons coconut juice
  • 40 dkg of whole wheat flour
  • 10 dkg xylitol / fruit sugar / brown sugar
  • 3 dkg fresh yeast /
  • 1 pack of dried yeast)
  • 2 dl of coconut milk

 

Filling:

  • 0.5 dl of coconut oil
  • 5-6 buckets of erythrin / xylitol
  • 1 dl mandul
  • 4 tablespoons 20-22% Dutch cocoa powder

 

Preparation:

  1. Whole wheat flour is placed in a deep bowl.
  2. Add 2 eggs, pinch salt, coconut oil and combine them.
  3. Mix the yeast with little lukewarm xilite / fruit in sugar / brown sugar / coconut milk, wait for a few minutes and pour into the flour.
  4. We start kneading.
  5. If the dough separates from the dough and becomes a bubble, we can stop kneading.
  6. Form a lump, sprinkle with flour and leave for 30 to 40 minutes.
  7. The dough is dotted on a wicker board, rolled and then divided into two pieces.
  8. One half of the dough is cut again and the other half is cut off.
  9. We stretch it, cut it into shape and it will come with the other half as well.
  10. Brush one of the ready-made doughs with chocolate, then place the other one on and cake the cocoa filler.
  11. We roll, we cut medium pieces.
  12. Multiply the top with coconut.
  13. Preheated, not too hot, 180 ° C for 40-45 minutes bake until the top of it is beautiful.

/Repeat these processes with the remaining noodles to get the bigger chocolate block /

 

 

The photos,videos on this site are the property of the author!

Their use is subject to authorization!

   


If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram!

 

 


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!