Anita Szívós

Erdei gyümölcsös fagyi recept házilag – I Szívós Anita I

Az életmódváltásom előtt a karácsony és a nyár mindig is egy olyan időszak volt, amikor többet ettem, nassoltam,mint egyébként máskor.

Karácsonykor az ünnepek mindig bűnbe vittek,utánna pedig jött a nyár amikor mindenki a Balaton parton sajtos tejfölös lángost vagy egy jéghideg hűssítő fagyit evett, amit én sem hagytam ki soha……

Viszont amióta életmódot változtattam odafigyelek arra, hogy mikor,mit eszem, de a nyári melegben egy jéghideg fagylaltra nem szívesen mondok nemet,de hogy ne is keljen,most készültem nektek egy olyan házilag elkészíthető egészséges fagylalt recepttel, amit percek alatt el tudtok készteni.

 

Hozzávalók:

  • 1 db 0,1%-os natúr joghurt (a fagylalt ettől az összetevötől finom krémes lesz,de ízlés szerint elhagyható)
  • 250 dkg  erdei gyümölcs keverék
  • 1 mk fahéj (ízlés szerint)
  • 1 dcl mandulatej/kókusztej (a mandulatejet/kókusztejet helyettesíteni lehet 0,5 dcl vízzel is, de akkor nem lesz olyan krémes íze)
  • 1 tk xilit/folyékony édestőszer/stevia

 

Elkészítés:

  1. Az erdei gyümölcs keveréket összeturmixoljuk.
  2. Egy nagyobb tálba tesszük, hozzá öntjük a natúr joghurtot,mandulatejet/kókusztejet, a fahéjat, majd a xilit-et /folyékony édestőszert/stevia-t.
  3. Ezután egy műanyag tálba bele öntjük és mehet is a méhyüttőbe.

Tipp:  Ha szeretitek a fagylaltban a nagyobb gyümölcs darabokat,vegyetek ki párat turmixolás előtt  és mielőtt a mélyhűttőbe helyezitek ,tegyétek a gyümölcsdarabokat a fagylalt tetejére/bele.

        

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon is!
 

 

 


Organic orchard ice cream recipe home – I Szívós Anita I

 

Prior to my lifestyle change, Christmas and summer have always been a time when I ate, snooped as usual.

At Christmas, the holidays always led to sin, and after that came summer when everyone on the shore of Lake Balaton ate a sour creamy flame or an ice cold freezing ice cream that I never missed ……

But since I’ve changed my lifestyle, I care about what when I eat, but summer heat makes me a cooler, colder sometimes.

Now I’ve been prepared for you with an ice cream recipe that you can do in hot weather in minutes, but do not forget to immerse yourself in the deep frost if you want to ice cream next day.

 

Ingredients:

  • 1  0.1% yogurt yoghurt
  • 250 dkg forest fruit mixture
  • 1 cinnamon cinnamon (to taste)
  • 1 dcl almond / coconut (almond / coconut milk can be replaced with 0.5 dcl of water but you will not have a delicious, slightly creamy taste
  • 1 tsp xylitol / liquid enzyme / stevia

 

Preparation:

  1. The forest fruit mix is ​​mixed and then put in a large bowl, pour the natural yogurt, mandulates / coconut milk, cinnamon, then xylitol / liquid stevia.
  2. Then pour it into a plastic bowl and go into the bowl.

Tip: If you like larger pieces of ice in ice cream, take some before shaking and before placing it in the frozen chill, place the fruit pieces on top of the ice cream.

 

        

The photos on this site are the property of the author!

Their use is subject to authorization!

 


If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram!

 

 


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!