Anita Szívós

Fahéjas édesburgonya püré kókusztejjel

 

Az édesburgonya nem csak tele van vitaminokkal,de még  az egészséges életmódot követők és a diétázok számára is igen kedvező zöldség, amely sokféleképpen elkészíthető.

Ezért most hoztam nektek egy könnyő nyárias egészséges édesburgonya püré receptet.

Hozzávalók :

  • 3 db közepes méretű édesburgonya
  • 1 fej lilahagyma/vöröshagyma 
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 evőkanál kókusz zsír
  • 1 dcl kókusz tej
  • 2 csipet bors
  • 2 csipet só 
  • 1 mk fahéj

 

Elkészítés:

  1. Az édesburgonyát feltesszük főzni,ha megpuhult, hagyjuk kicsit kihűlni, azután könnyen meg tudjuk pucolni.
  2. Finomra vágjuk a hagymát  és kókuszzsíron megpirítjuk,majd hozzá adjuk az örölt borst.
  3. Az édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk és áttesszük az aprítógépbe, ahol pürésítjük.
  4. A pépesítés közben fokozatosan adjuk hozzá a sót,a fahéjat,a kókusz tejet.
  5. Kóstolgassuk közben, és igény szerint ízesítsük. Ha hígabbra szeretnénk az állagát, akkor adjunk hozzá kókusztejet.
  6. A pürére tesszük az apróra vágott petrezselymet és az ízlésünk szerint kiválaszott magvakat.

 

Tipp:

Ízlés szerint tehetünk még a pürére különféle magvakat is.

 

 

Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!

Felhasználásuk engedélyköteles!

 


 
Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess  Instagramon is!

 

 

 


 

Cinnamon sweet potato puree with coconut milk

 

Sweet potatoes are not only packed with vitamins, but they are also a healthy diet and healthy diet that can be made in many ways, so I’ve brought you a light summer sweet sweet potato puree recipe.

Ingredients:

  • 3 medium-sized sweet potatoes
  • 1 head with red onion / onion
  • 2 rows of parsley
  • 2 tablespoons coconut fat
  • 1 dcl of coconut milk
  • 2 pinks of pepper
  • 2 pinch of salt
  • 1 cup Cinnamon

Preparation:

  1. Let the sweet potatoes be cooked if they soften, let it cool slightly, then we can easily spit it.
  2. We cut the onion lightly and coconut on the fats, then add the spiced wine.
  3. Cut the sweet potatoes into smaller cubes and transfer them to the shredder, where they are sweetened.
  4. During cooking, add salt, cinnamon and coconut milk gradually.
  5. Savor and flavor on request. f you want your texture to be slimmer then add coconut milk.
  6. On the puree we put the chopped parsley and the seeds we choose to taste.

 

Hint: It is likable to have even the puree of different kinds of seeds.

 

The photos on this site are the property of the author!

Their use is subject to authorization!

 

 


If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram!

 

 


 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!