Veletek is előfordult már, hogy meguntatok egy receptet?
Nos,velem ez sűrűn megesik és ilyenkor születnek ezek a furcsa,de annál finomabb ételek.
Ezzel a muffin recepttel is pontosan ez történt.
Valami különleges, egyben egészséges,de mégsem az átlagos csokis/vaniliás muffint szerettem volna elkészíteni.
Elsőre érdekesnek tűnhet a répa,citrom kombináció,de amikor kivettem a sütöből ezt a finomságot az illatok magukért beszéltek,ráadásul ettől a két új összetevötől a tészta nagyon különleges ízvilágot kapott.
Hozzávalók:
- 10 dkg xilit/folyékony édesítőszer
- 1 db zsírszegeény natúr joghurt
- 10 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 1 dcl mandulatej/kókusztej
- 1 tk szódabikarbóna
- 2-3 db sárgarépa
- 1 ek kókuszzsír
- 1 db citrom
- 1 csipet só
- 1 db tojás
Elkészítés:
- A xilitet /folyékony édesítőszert, a csipet sót és a tojást krémesre keverem, majd a zsírszegény natúr joghurtot és a szódabikarbónát hozzáadom és alaposan eldolgozom.
- A folyamatos keverés mellett a teljes kiörlésű búzalisztet a tésztához adagolom,közben a kókuszzsírt és a mandulatejet/kókusztejet is hozzákeverem.
- A citrom héját, valamint a répát lereszelem és tetszőleges adagot a kész tésztához adok.
- Ezután muffin formába töltöm a tésztát és az élőmelegített sütőben 150 fokon 20-25 percig sütöm , amíg szép sárgás nem lesz a tészta.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel ,illetve kövess Instagramon is!
Have you ever been here to find a recipe?
Well, with me this happens a lot and these strange, but finer meals are born.
This is exactly what happened with the muffin recipe.
Something special, but healthy, but I did not want to make the average chocolate / vanilla muffin.
At first, the beetroot, lemon combination may seem interesting, but when I removed it from the oven, the smells talked about them, and in addition, the two new ingredients made the noodles a very special flavor.
Ingredients:
- 10 dkg xylitol / liquid sweetener
- 1 fat yogurt with natural yogurt
- 10 dkg full wheat flour
- 1 dl of almonds / coconut milk
- 1 tsp baking soda
- 2-3 carrots
- 1 lb of coconut fat
- 1 lemon
- 1 pinch of salt
- 1 egg
Preparation:
- Add xylitol / liquid sweeteners, pinch salt, and egg to cream, then add the low-fat, natural yoghurt and baking soda and thoroughly toss.
- With continuous mixing, I pour whole wheat flour into the dough, while mixing the coconut fat and the almond oil / coconut milk.
- I put the lemon peel and the beetroot, and I will give you any portion of the finished dough.
- Then I pour the muffin into the dough and cook in the heated oven at 150 degrees for 20 to 25 minutes until fine yellow will be noodles.
The photos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: