Emlékeztek még a teljeskiőrlésű kalács receptemre?
Az előző bejegyzésemben megosztottam veletek ,hogy milyen kapcsolatot ápolok a kelt tésztás dolgokkal és mint kiderült nem igazán vagyunk egymásért oda.
” 8 évvel ezelőtt, amikor elhatároztam,hogy életmódot változtatok, nagyon megváltozott az életem.
Akkor még nem is gondoltam bele abba, hogy a fehér lisztet és társait soha többé nem fogom vissza engedni az életembe.
Sokszor volt olyan, hogy majdnem beadtam a derekamat, főképp amikor családi vacsorák,baráti összejövetelek és a nagymamám finom vasárnapi ebédje került az asztalra.
Ahogy a mindennapjaim részesévé kezdtek válni a zöldségek,gyümölcsök,úgy tűntek el az életemből a délutáni tévénézős popcornok,fagylaltok és társaik.
Akkoriban kezdtem beleszeretni az egészséges alapanyagokból álló receptekbe és, hogy ne keljen teljesen lemondanom minden olyan ételről, amit azelőtt fogyasztottam, a receptjeim hozzávalóit lecseréltem olyan alapanyagokra,amelyek bele illettek az új életmódomba.
Akkor jöttem rá csak igazán arra, hogy az életmód váltással nem kell lemondanom minden finomságról. “
Most szeretnék veletek megosztani egy nagyon egyszerű,de annál finomabb Pizza tészta receptet, amin a feltéteket fantáziátok és ízlésetek szerint ízesíthettek.
Mivel ez is egy kelt tésztás csoda,így az összetevők és az elkészítés is nagyon hasonló lesz a kalács receptjéhez.
Hozzávalók:
- 1 mk só
- 1 db tojás
- 2 dkg élesztő
- 2 dcl mandulatej
- 0,5 dcl kókuszolaj
- 40 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 5 dkg xilit/gyümölcs cukor/barna cukor
- 1 ek szűz olivaolaj
Feltéthez:
- 1 tk oregánó
- 2 csipet bors
- 1 tk bazsalikom
- 3-4 db paradicsom
- 1tk friss petrezselyem
- 1 db kaliforniai paprika
- 3 dcl paradicsom szósz
- 15 dkg pulyka/csirkemell
- 1 db lilahagyma/póréhagyma
Szósz elkészítése:
A paradicsomszószt,az oregánot,a petrezselymet,a bazsalikomot ,a sót,a borst kikeverem,majd felvágom a hagymát,a kaliforniai paprikát és a paradicsomot.
Tészta elkészítése
A teljeskiörlésű búzalisztet mély tálba helyezzük és a közepében kis mélyedést képezünk.
Az élesztőt kevés langyos xilites/mézes/barna cukros/ mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk , majd bele öntjük a mélyedésbe és kevés lisztet keverünk hozzá.
Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük,majd a langyos élesztős tejet is hozzáöntjük.
Ezután megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk és bedolgozzuk.
Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz,befejezhetjük a dagasztást.
A tésztát cipó alakúra formázzuk és megszórjuk liszttel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk,átgyúrjuk és kör alakot formázunk
Előmelegített,nem túl forró sütőbe tesszük, 15 percig 160 fokon sütjük ,majd kivesszük és olivaolajjal lekenjük a tetejét .
Ezután a paradicsomszószt és a feltéteket ízlés szerint rakoma tésztára és ha kész ,vissza teszem a sütöbe 20-25 percig 160 fokon tovább sütöm.
Az oldalon található fotók, a szerző kizárólagos tulajdonát képezik!
Felhasználásuk engedélyköteles!
Örülök,hogy benéztél a blogra ,ha tetszett a bejegyzés megköszönöm,ha megosztod 🙂
So you can make Italian pizza desserts healthy-Anita SzívósI
Do you remember the full-grain cake recipe?
In my previous post, I shared with you what kind of relationship I had with the past dough things and as it turns out we are not really one to one another.
“8 years ago, when I decided to change my lifestyle, my life changed very much. At that time, I did not even think that white flour and his companions would never be allowed back into my life. It was often that I almost got my waist, especially when family dinners, friendly gatherings and my grandmother’s fine Sunday lunch were on the table. As vegetables and fruits have become a part of my daily life, the popcorn, ice creams and their peers in the afternoon have disappeared from my life. At that time, I began to fall in love with the recipes of healthy ingredients and, in order not to completely abandon all the food I had before, replaced the ingredients of my recipes with raw materials that fit my new lifestyle. Then I just realized that by lifestyle change I did not have to give up on all the delicacies. ”
Now, I would like to share with you a very simple, but finer Pizza Recipe that you can taste the flavors and flavor you like.
Since this is also a pastime of pasta, the ingredients and preparation will be very similar to the recipe for the cabbage.
Ingredients:
- 1 cup salt
- 1 egg
- 2 dkg yeast
- 2 dcl mandulates
- 0.5 dcl of coconut oil
- 40 dkg full wheat flour
- 5 dkg xylitol / fruit sugar / brown sugar
- 1 lb of virgin olive oil
Prerequisite:
- 1 tsp oregano
- 2 pinks of pepper
- 1 tsp basil 3-4 tomatoes
- 1 fresh parsley
- 1 piece of california pepper
- 3 dcl tomato sauce
- 15 dkg turkey / chicken breast 1 red onion / leek
Make a word:
I add tomato sauce, oregano, parsley, basil, salt, wine and then sauté onion, pepper and tomato.
Making pasta
Fully flaking wheat flour is placed in a deep bowl and a small recess is formed in the middle. Mix the yeast in a small amount of lukewarm xilite / honey / brown sugar / almond oil, wait for a few minutes, pour into the well and add some flour.
Then the remaining almond oil is garnished and the egg yolk is mixed and then poured lukewarm yeast milk.
Then we start kneading while the coconut oil is gradually added to the dough and worked up. If the dough separates from the dough and becomes a bubble, we can finish kneading.
The dough is molded into a loaf and sprinkled with flour, then left for 35-50 minutes.
The dough is dotted on a wicker board, rolled and form a circular shape Preheated, not too hot, bake for 15 minutes at 160 degrees, then remove and cover with olive oil.
Then add the tomato sauce and the condiments to my dough to taste, and when done, I put it back into the oven for 20 to 25 minutes, then I cook it further 160 degrees.
I’m happy to see you in the blog if you like the post Thank you for sharing 🙂
The photos on this site are the property of the author!
Their use is subject to authorization!
If you liked this post, subscribe to it or follow Instagram and Facebook!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: